5 goede redenen om NU een huis te kopen in de Broeckgouw!

5 goede redenen om NU een  huis te kopen in de Broeckgouw!

18/07/2012 - 1 - Complete nieuwbouwwoningen met vele extra’s Of het nou gaat om de 60 starterswoningen of de 27 woningen in het luxe segment; het zijn stuk voor stuk ruime en complete woningen. De woningen zijn onder andere voorzien van een standaard berging, serre of (aangebouwde) garage. Meer keus is mogelijk via vooraf geprijsde meerwerkopties voor bijvoorbeeld een aan- of uitbouw.

2 - Anticiperen op strengere hypotheekvoorwaarden Als de plannen van de regering doorgaan, worden de hypotheekvoorwaarden per 1 januari 2013 strenger. Nu kunt u nog profiteren van de gunstiger spaar- of aflossingsvrije hypotheek, waarmee u nog optimaal gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek! Om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek kan de annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek per 1 januari 2013 verplicht worden gesteld. Een annuïteitenhypotheek betekent dat uw belastingvoordeel afneemt, waardoor uw netto maandlasten steeds hoger worden naarmate de looptijd vordert. Een lineaire hypotheek kenmerkt zich door dalende maandlasten, maar begint met veel hogere maandlasten in de eerste tien jaar. Het verkrijgen van een hypotheek kan een aantal maanden duren. Wees er dus snel bij en ga tijdig naar uw hypotheekadviseur!

3 - Lagere woonlasten door een lager energiegebruik De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van nieuwbouwwoningen is maar liefst 30% verbeterd ten opzichte van fase 2. Hierdoor zijn – bij regulier verbruik – de energielasten voor een woning in de Broeckgouw in deze fase gemiddeld € 200,- per jaar lager.

4 - Prijsvastheid woningen Door gunstige aanbestedingsresultaten zijn, in de basis, de vrij-op-naam prijzen vergelijkbaar met die van de vorig jaar succesvol verkochte fase 2.

5 - Uw kans op een luxe woning Voor degenen die graag in een twee-onder-één-kapwoning of een vrijstaande woning willen wonen is dit een uitgelezen kans! De prijs van een dergelijke woning is dankzij gunstige marktomstandigheden relatief laag. In latere fasen worden waarschijnlijk steeds minder luxe woningen aangeboden. Dit heeft ondermeer te maken met het feit dat de ‘starterscategorie’ steeds jonger wordt.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief