9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

26/09/2016 - Op maandagavond 26 september 2016 organiseerde de gemeente Edam-Volendam in de PX te Volendam de verkoopavond voor 9 Waterwoningen van het type ‘Beatrix’ in de Broeckgouw.

Om 19.00 uur werd onder de 21 aanwezige kandidaat-kopers door de notaris geloot voor de 2 luxe hoekwoningen. Notaris Feitsma trok één voor één de namen uit de lotingsbus om de keuzevolgorde te bepalen. Wethouder Albert Koning riep de kandidaat-kopers op deze volgorde naar voren om hun keuze te maken. De 2 hoekwoningen zijn binnen 2 minuten toegewezen. Een heleboel kandidaat-kopers zijn ditmaal niet aan bod gekomen om een keuze te maken. Gelukkig kon een aantal van hen direct aan het opvolgende keuzemoment voor de 7 starterwoningen meedoen.

De 7 starterwoningen werden om 20.00 toegewezen, waarvoor circa 30 kandidaten aanwezig waren. Bij de categorie ‘starterwoningen’ wordt het grootste deel van de woningen toegewezen aan starters op volgorde van leeftijd. De 5e woning is middels loting toegewezen aan een doorstromer. Alle 7 starterwoningen werden bijzonder snel gekozen.

Voor zowel de luxe- als de starterwoningen is hiermee direct het benodigde verkooppercentage voor de start bouw van dit cluster al behaald. Na ondertekening van de koopcontracten kan het college van B&W de aannemer Koning Bouw de opdracht verlenen om te starten met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw van deze 9 woningen in het eerste kwartaal van 2017.

De makelaars nodigen de kopers binnenkort uit om hun koopcontract te ondertekenen, waarna de kopersbegeleiding door de aannemer start. De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning!

Op dinsdag 27 september 2016 vindt de keuzeavond plaats voor 5 vrije kavels, 4 luxe hoekwoningen en 22 starterwoningen in deelplan Keetzijde. 

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd
21/12/2017 - De sleutels van de tien huurwoningen aan de Kimsterweg zijn vorige week vrijdag overgedragen aan de bewoners. Een dag later stond er al een verhuiswagen in de straat. Het team van De Broeckgouw wenst alle nieuwe ...
> lees meer

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan
10/11/2017 - Volgende week wordt gestart met het plaatsen van verkeersdrempels op de Wieringenlaan. De werkzaamheden zullen starten op maandag 13 november en zijn vermoedelijk vrijdag 17 november afgerond.  Omdat di...
> lees meer

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw
07/11/2017 - Medio december worden tien eengezinswoningen aan de Kimsterweg opgeleverd. Meer dan 50 woningzoekenden hadden zich aangemeld voor deze tien woningen die worden verhuurd door woningbouwstichting De Vooruitgang.   Afgelo...
> lees meer

> Nieuwsarchief