9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

26/09/2016 - Op maandagavond 26 september 2016 organiseerde de gemeente Edam-Volendam in de PX te Volendam de verkoopavond voor 9 Waterwoningen van het type ‘Beatrix’ in de Broeckgouw.

Om 19.00 uur werd onder de 21 aanwezige kandidaat-kopers door de notaris geloot voor de 2 luxe hoekwoningen. Notaris Feitsma trok één voor één de namen uit de lotingsbus om de keuzevolgorde te bepalen. Wethouder Albert Koning riep de kandidaat-kopers op deze volgorde naar voren om hun keuze te maken. De 2 hoekwoningen zijn binnen 2 minuten toegewezen. Een heleboel kandidaat-kopers zijn ditmaal niet aan bod gekomen om een keuze te maken. Gelukkig kon een aantal van hen direct aan het opvolgende keuzemoment voor de 7 starterwoningen meedoen.

De 7 starterwoningen werden om 20.00 toegewezen, waarvoor circa 30 kandidaten aanwezig waren. Bij de categorie ‘starterwoningen’ wordt het grootste deel van de woningen toegewezen aan starters op volgorde van leeftijd. De 5e woning is middels loting toegewezen aan een doorstromer. Alle 7 starterwoningen werden bijzonder snel gekozen.

Voor zowel de luxe- als de starterwoningen is hiermee direct het benodigde verkooppercentage voor de start bouw van dit cluster al behaald. Na ondertekening van de koopcontracten kan het college van B&W de aannemer Koning Bouw de opdracht verlenen om te starten met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw van deze 9 woningen in het eerste kwartaal van 2017.

De makelaars nodigen de kopers binnenkort uit om hun koopcontract te ondertekenen, waarna de kopersbegeleiding door de aannemer start. De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning!

Op dinsdag 27 september 2016 vindt de keuzeavond plaats voor 5 vrije kavels, 4 luxe hoekwoningen en 22 starterwoningen in deelplan Keetzijde. 

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw
26/01/2018 - De verkooppresentaties voor woningen en kavels in fase 9&10 van de Broeckgouw zijn enige tijd uitgesteld, vanwege onderzoek naar het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambitie voor nieuwbouwprojecten.   V...
> lees meer

Interview bouwen in eigen beheer

Interview bouwen in eigen beheer
26/01/2018 - Bewoners van gemeente Edam-Volendam zijn over het algemeen zeer ondernemend ingesteld. Het is dan ook niet gek dat bouwen in eigen beheer zo succesvol is in onze gemeente. In voorgaande fases van de Broeckgouw zijn inmiddels ...
> lees meer

Open dag huurwoningen Keetzijde

Open dag huurwoningen Keetzijde
25/01/2018 - De wooncompagnie organiseerde op woensdag 24 januarieen een open dag voor de 24 eengezinswoningen in het carré op de Keetzijde. Er waren vier woningen opengesteld, waaronder de hoekwoning en een vrijstaande woning...
> lees meer

> Nieuwsarchief