9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

26/09/2016 - Op maandagavond 26 september 2016 organiseerde de gemeente Edam-Volendam in de PX te Volendam de verkoopavond voor 9 Waterwoningen van het type ‘Beatrix’ in de Broeckgouw.

Om 19.00 uur werd onder de 21 aanwezige kandidaat-kopers door de notaris geloot voor de 2 luxe hoekwoningen. Notaris Feitsma trok één voor één de namen uit de lotingsbus om de keuzevolgorde te bepalen. Wethouder Albert Koning riep de kandidaat-kopers op deze volgorde naar voren om hun keuze te maken. De 2 hoekwoningen zijn binnen 2 minuten toegewezen. Een heleboel kandidaat-kopers zijn ditmaal niet aan bod gekomen om een keuze te maken. Gelukkig kon een aantal van hen direct aan het opvolgende keuzemoment voor de 7 starterwoningen meedoen.

De 7 starterwoningen werden om 20.00 toegewezen, waarvoor circa 30 kandidaten aanwezig waren. Bij de categorie ‘starterwoningen’ wordt het grootste deel van de woningen toegewezen aan starters op volgorde van leeftijd. De 5e woning is middels loting toegewezen aan een doorstromer. Alle 7 starterwoningen werden bijzonder snel gekozen.

Voor zowel de luxe- als de starterwoningen is hiermee direct het benodigde verkooppercentage voor de start bouw van dit cluster al behaald. Na ondertekening van de koopcontracten kan het college van B&W de aannemer Koning Bouw de opdracht verlenen om te starten met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw van deze 9 woningen in het eerste kwartaal van 2017.

De makelaars nodigen de kopers binnenkort uit om hun koopcontract te ondertekenen, waarna de kopersbegeleiding door de aannemer start. De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning!

Op dinsdag 27 september 2016 vindt de keuzeavond plaats voor 5 vrije kavels, 4 luxe hoekwoningen en 22 starterwoningen in deelplan Keetzijde. 

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief