9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

9 Waterwoningen direct verkocht tijdens de keuzeavond

26/09/2016 - Op maandagavond 26 september 2016 organiseerde de gemeente Edam-Volendam in de PX te Volendam de verkoopavond voor 9 Waterwoningen van het type ‘Beatrix’ in de Broeckgouw.

Om 19.00 uur werd onder de 21 aanwezige kandidaat-kopers door de notaris geloot voor de 2 luxe hoekwoningen. Notaris Feitsma trok één voor één de namen uit de lotingsbus om de keuzevolgorde te bepalen. Wethouder Albert Koning riep de kandidaat-kopers op deze volgorde naar voren om hun keuze te maken. De 2 hoekwoningen zijn binnen 2 minuten toegewezen. Een heleboel kandidaat-kopers zijn ditmaal niet aan bod gekomen om een keuze te maken. Gelukkig kon een aantal van hen direct aan het opvolgende keuzemoment voor de 7 starterwoningen meedoen.

De 7 starterwoningen werden om 20.00 toegewezen, waarvoor circa 30 kandidaten aanwezig waren. Bij de categorie ‘starterwoningen’ wordt het grootste deel van de woningen toegewezen aan starters op volgorde van leeftijd. De 5e woning is middels loting toegewezen aan een doorstromer. Alle 7 starterwoningen werden bijzonder snel gekozen.

Voor zowel de luxe- als de starterwoningen is hiermee direct het benodigde verkooppercentage voor de start bouw van dit cluster al behaald. Na ondertekening van de koopcontracten kan het college van B&W de aannemer Koning Bouw de opdracht verlenen om te starten met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw van deze 9 woningen in het eerste kwartaal van 2017.

De makelaars nodigen de kopers binnenkort uit om hun koopcontract te ondertekenen, waarna de kopersbegeleiding door de aannemer start. De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning!

Op dinsdag 27 september 2016 vindt de keuzeavond plaats voor 5 vrije kavels, 4 luxe hoekwoningen en 22 starterwoningen in deelplan Keetzijde. 

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief