Actualisatie woningzoekendenlijst

Actualisatie woningzoekendenlijst

22/03/2016 - Op 29 oktober jongstleden is bij raadsbesluit ingestemd het verkoop- en toewijzingsbeleid te actualiseren voor door de gemeente ontwikkelde nieuwbouwwoningen.
Dit houdt onder andere het volgende in:
  • De vestigingsbepalingen vervallen (iedereen mag ingeschreven worden, ongeacht de woonplaats)
  • Het toepassen van 2 categorieën woningzoekenden; ‘Koopstarter’ en ‘Gevestigde’ (= doorstromer)
  • Iemand die nooit een woning in (gedeeltelijk) eigendom heeft gehad kan als ‘starter’ aangemerkt worden, alle overigen worden als ‘doorstromer’ gedefinieerd.
  • Iedere 5e starterwoning wordt middels loting aan een doorstromer beschikbaar gesteld.
  • Het ‘startersegment’ te definiëren o.b.v. een VON- prijswaarde van een woning t/m €275.000 en een kavelprijs t/m € 150.000 voor een kavel waarop een woning in gemeenschappelijk particulier opdrachtgeverschap (GPO- kavel) kan worden gebouwd.
  • Een permanente openstelling voor inschrijving op de gemeentelijke woningzoekendenlijst toe te passen, met uitzondering van de aanmeldperiodes voor keuzeavonden.
Ingeschreven blijven staan?
Alle ingeschreven woningzoekenden zijn per brief geïnformeerd over deze wijzigingen. Ook heeft gemeente Edam-Volendam in die brief gevraagd om aan te geven of ingeschreven woningzoekenden nog ingeschreven willen blijven staan en om de nieuwe status aan te geven (koopstarter of gevestigde). Mocht je ingeschreven staan en nog geen brief hebben ontvangen, neem dan contact op met het projectbureau.
 
Openstelling woningzoekendenlijst
Na de actualisatie wordt het gemeentelijke woningzoekendenregister doorlopend opengesteld voor nieuwe inschrijvingen, met uitzondering van de aanmeldingsperiodes tussen een bouwmarkt en keuzeavond. Naar verwachting  kunnen geïnteresseerde woningzoekenden zich per eind april inschrijven bij de gemeente. Uiteraard wordt deze openstelling gecommuniceerd via de nieuwsbrief en de lokale media.
 

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief