Bouwen in eigen beheer in de Broeckgouw

Bouwen in eigen beheer in de Broeckgouw

27/05/2014 - Aanbod GPO- kavels de Broeckgouw
Nog vóór de zomervakantie is de gemeente Edam-Volendam voornemens nieuwe GPO- kavels in de Broeckgouw aan te bieden. Het ‘bouwen in eigen beheer’ blijkt nog steeds erg gewild te zijn, blijkt uit de recente verkoop van kavels aan het Pinkewad.

Binnenkort worden de ingeschreven woningzoekenden uitgenodigd om de concrete interesse kenbaar te maken op een inventarisatieavond op het projectbureau. Op basis van de concrete interesse én mogelijkheden, zal het college van B&W één of meerdere locaties in verkoop brengen.
 
De gepresenteerde kavelcategorieën lopen uiteen van starterkavels tot kavels waarop luxe woningen gerealiseerd kunnen worden. Locaties krijgen de concrete invulling op basis van de inventarisatie!
Bij voldoende animo vindt de keuzeavond voor deze kavels dit najaar plaats.

Provinciaal zelfbouwcafé

Binnen de gemeente Edam-Volendam loopt het bouwen in eigen beheer (zelfbouw) al goed. Ook  de Provincie Noord-Holland stimuleert deze vorm van woningontwikkeling, bijvoorbeeld via subsidieverstrekking en kennisdeling.

De Provincie Noord-Holland organiseert dinsdag 3 juni een ‘zelfbouwcafé’ voor de Stadsregio Amsterdam, waaronder de gemeente Edam-Volendam. Ervaringsdeskundigen delen deze avond hun kennis op het gebied van tips en valkuilen van het gezamenlijk particulier opdrachtgeverschap (GPO).

Iedereen die zelfbouwer is, zelfbouw overweegt of gewoon geïnteresseerd is, is hiervoor van harte uitgenodigd in De Stoomhal in Wormer. Hier vindt u de uitnodiging en het programma
 

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief