De koopovereenkomst van de 48 huurappartementen in de Broeckgouw is getekend

De koopovereenkomst van de  48 huurappartementen in de Broeckgouw is getekend

16/12/2011 - De ondertekening van de koopovereenkomst tussen de gemeente Edam-Volendam en de Wooncompagnie voor de realisatie van fase 1C in de Broeckgouw is ondertekend. De grond wordt nog dit jaar overgedragen aan de Wooncompagnie. Fase 1C van de Broeckgouw betreft een ontwikkeling van 48 huurappartementen in de sociale sector ten oosten van de supermarktlocatie.

Toewijzingsbeleid
De 48 sociale huurwoningen in “De Wierde” zullen bij de eerste verhuur met voorrang worden toegewezen aan inwoners van de gemeente Edam-Volendam. Dit geldt uitsluitend voor de eerste verhuur. De woningen hebben een huurprijs die onder de grens voor de huurtoeslag van € 664,66 (prijspeil 2012) ligt en worden daarom uitsluitend toegewezen aan mensen met een inkomen onder de € 34.085 (wettelijke bepaling voor sociale verhuur 2012).

Wanneer er vanuit de gemeente onvoldoende belangstelling mocht bestaan om de huurwoningen af te nemen, dan komen mensen van buiten de gemeente in aanmerking.

De volgorde van toewijzing wordt in alle gevallen als volgt bepaald: degene met de langste woon- of inschrijfduur gaat voor. Voor meer informatie kunt u de website van woningnet raadplegen. Indien u interesse heeft dan adviseren wij u om u in te schrijven als woningzoekende bij Woningnet. Dit is eveneens mogelijk via de website www.woningnet.nl

Wetenswaardigheden over de huurwoningen
Enkele wetenswaardigheden over De Wierde: de woningen bedragen ca. 85 m² gebruiksoppervlak (GBO) en alle woningen hebben 3 kamers met één parkeerplaats, waarvan de kosten in de huurprijs zijn opgenomen. Alle woningen beschikken over een loggia met ochtend- of avondzon. De opdrachtgever is de Wooncompagnie Hoorn, de architect HvdN architecten uit Amsterdam en de aannemer is SBB uit Beverwijk.

De verwachte datum voor de start bouw staat vooralsnog gepland op 15 april 2012 en als de weergoden het toestaan worden de huurwoningen in het najaar van 2013 opgeleverd.

Ongeveer 5 maanden voor de oplevering van De Wierde zullen de woningen via Woningnet worden aangeboden via de website www.woningnet.nl. Tevens zal er een advertentie worden geplaatst in de lokale kranten.

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd
21/12/2017 - De sleutels van de tien huurwoningen aan de Kimsterweg zijn vorige week vrijdag overgedragen aan de bewoners. Een dag later stond er al een verhuiswagen in de straat. Het team van De Broeckgouw wenst alle nieuwe ...
> lees meer

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan
10/11/2017 - Volgende week wordt gestart met het plaatsen van verkeersdrempels op de Wieringenlaan. De werkzaamheden zullen starten op maandag 13 november en zijn vermoedelijk vrijdag 17 november afgerond.  Omdat di...
> lees meer

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw
07/11/2017 - Medio december worden tien eengezinswoningen aan de Kimsterweg opgeleverd. Meer dan 50 woningzoekenden hadden zich aangemeld voor deze tien woningen die worden verhuurd door woningbouwstichting De Vooruitgang.   Afgelo...
> lees meer

> Nieuwsarchief