De koopovereenkomst van de 48 huurappartementen in de Broeckgouw is getekend

De koopovereenkomst van de  48 huurappartementen in de Broeckgouw is getekend

16/12/2011 - De ondertekening van de koopovereenkomst tussen de gemeente Edam-Volendam en de Wooncompagnie voor de realisatie van fase 1C in de Broeckgouw is ondertekend. De grond wordt nog dit jaar overgedragen aan de Wooncompagnie. Fase 1C van de Broeckgouw betreft een ontwikkeling van 48 huurappartementen in de sociale sector ten oosten van de supermarktlocatie.

Toewijzingsbeleid
De 48 sociale huurwoningen in “De Wierde” zullen bij de eerste verhuur met voorrang worden toegewezen aan inwoners van de gemeente Edam-Volendam. Dit geldt uitsluitend voor de eerste verhuur. De woningen hebben een huurprijs die onder de grens voor de huurtoeslag van € 664,66 (prijspeil 2012) ligt en worden daarom uitsluitend toegewezen aan mensen met een inkomen onder de € 34.085 (wettelijke bepaling voor sociale verhuur 2012).

Wanneer er vanuit de gemeente onvoldoende belangstelling mocht bestaan om de huurwoningen af te nemen, dan komen mensen van buiten de gemeente in aanmerking.

De volgorde van toewijzing wordt in alle gevallen als volgt bepaald: degene met de langste woon- of inschrijfduur gaat voor. Voor meer informatie kunt u de website van woningnet raadplegen. Indien u interesse heeft dan adviseren wij u om u in te schrijven als woningzoekende bij Woningnet. Dit is eveneens mogelijk via de website www.woningnet.nl

Wetenswaardigheden over de huurwoningen
Enkele wetenswaardigheden over De Wierde: de woningen bedragen ca. 85 m² gebruiksoppervlak (GBO) en alle woningen hebben 3 kamers met één parkeerplaats, waarvan de kosten in de huurprijs zijn opgenomen. Alle woningen beschikken over een loggia met ochtend- of avondzon. De opdrachtgever is de Wooncompagnie Hoorn, de architect HvdN architecten uit Amsterdam en de aannemer is SBB uit Beverwijk.

De verwachte datum voor de start bouw staat vooralsnog gepland op 15 april 2012 en als de weergoden het toestaan worden de huurwoningen in het najaar van 2013 opgeleverd.

Ongeveer 5 maanden voor de oplevering van De Wierde zullen de woningen via Woningnet worden aangeboden via de website www.woningnet.nl. Tevens zal er een advertentie worden geplaatst in de lokale kranten.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief