Duurzaamheidsysteem basisschool de Blokwhere officieel in gebruik genomen

Duurzaamheidsysteem basisschool de Blokwhere officieel in gebruik genomen

12/10/2015 - Tijdens de zomervakantie van 2015 is bij basisschool de Blokwhere in de Broeckgouw een duurzaamheidsysteem aangelegd. In dit netwerk, dat in het naastgelegen grasveld is aangebracht, wordt warmte “geoogst”. Dit zorgt ervoor dat de school in de winter wordt voorzien warmte. Overigens kan met de installatie in de zomer worden gekoeld.
 
Op vrijdag 9 oktober 2015 werd - op de landelijke Dag van de Duurzaamheid - de officiële ingebruikname van dit duurzaamheidsysteem gevierd op basisschool de Blokwhere. Wethouders Marisa Kes en Gina Kroon-Sombroek lazen de leerlingen van groep 5 en 6 voor uit het Boek van de Duurzaamheid ‘Kapsones’, geschreven door Laurentien van Oranje & Jan Terlouw. Daarna sprak Hans van Rooijen, uitvoerend bestuurder van Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV), tot de kinderen en overige aanwezigen. De beide Wethouders draaiden aansluitend symbolisch de gaskraan van de school dicht. De dag kreeg een extra feestelijk tintje, omdat tevens werd gevierd dat meester Vincent, directeur van de Blokwhere, 40 jaar in het onderwijs werkt.
 
Bekijk hier de foto’s van de feestelijke dag.
 
Meer informatie over het duurzaamheidsysteem vindt u in dit artikel.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief