Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

06/07/2016 - Op maandag 4 en dinsdag 5 juli organiseerde de gemeente Edam-Volendam een educatieve excursie/speurtocht door het Natuurpark in de Broeckgouw voor alle leerlingen van de twee basisscholen in de Broeckgouw. Op maandag 4 juli zijn de leerlingen van 't Kofschip op ontdekkingstocht door het Natuurpark gegaan en op dinsdag 5 juli de leerlingen van de Blokwhere.

Tijdens de wandeling door het natuurpark werd door verschillende medewerkers van de gemeente verteld wat je er allemaal tegenkomt. 
Karst Bant, Carlos Veerman en Frank van Dijk vertelden over de diertjes in het natuurpark, met name over de rugstreeppad, die een grote rol speelt in het park. Ook vertelden zij over de bomen en planten die je er tegenkomt.

Suzanne Houtsma vertelde over de verschillende speelplaatsen die allemaal zijn ingericht met speeltoestellen van natuurlijke materialen. De kinderen konden de speeltoestellen tijdens de speurtocht gelijk uittesten.
 
Voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5, 6, 7 en 8 waren verschillende vragenlijsten opgesteld, zodat de vragen goed aansloten bij de leeftijd van de kinderen.  

De speurtocht werd afgesloten met een heerlijk ijsje van Honingh.

Foto's basisschool 't Kofschip van 4 juli 2016
Foto's basisschool de Blokwhere van 5 juli 2016

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw
26/01/2018 - De verkooppresentaties voor woningen en kavels in fase 9&10 van de Broeckgouw zijn enige tijd uitgesteld, vanwege onderzoek naar het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambitie voor nieuwbouwprojecten.   V...
> lees meer

Interview bouwen in eigen beheer

Interview bouwen in eigen beheer
26/01/2018 - Bewoners van gemeente Edam-Volendam zijn over het algemeen zeer ondernemend ingesteld. Het is dan ook niet gek dat bouwen in eigen beheer zo succesvol is in onze gemeente. In voorgaande fases van de Broeckgouw zijn inmiddels ...
> lees meer

Open dag huurwoningen Keetzijde

Open dag huurwoningen Keetzijde
25/01/2018 - De wooncompagnie organiseerde op woensdag 24 januarieen een open dag voor de 24 eengezinswoningen in het carré op de Keetzijde. Er waren vier woningen opengesteld, waaronder de hoekwoning en een vrijstaande woning...
> lees meer

> Nieuwsarchief