Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

06/07/2016 - Op maandag 4 en dinsdag 5 juli organiseerde de gemeente Edam-Volendam een educatieve excursie/speurtocht door het Natuurpark in de Broeckgouw voor alle leerlingen van de twee basisscholen in de Broeckgouw. Op maandag 4 juli zijn de leerlingen van 't Kofschip op ontdekkingstocht door het Natuurpark gegaan en op dinsdag 5 juli de leerlingen van de Blokwhere.

Tijdens de wandeling door het natuurpark werd door verschillende medewerkers van de gemeente verteld wat je er allemaal tegenkomt. 
Karst Bant, Carlos Veerman en Frank van Dijk vertelden over de diertjes in het natuurpark, met name over de rugstreeppad, die een grote rol speelt in het park. Ook vertelden zij over de bomen en planten die je er tegenkomt.

Suzanne Houtsma vertelde over de verschillende speelplaatsen die allemaal zijn ingericht met speeltoestellen van natuurlijke materialen. De kinderen konden de speeltoestellen tijdens de speurtocht gelijk uittesten.
 
Voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5, 6, 7 en 8 waren verschillende vragenlijsten opgesteld, zodat de vragen goed aansloten bij de leeftijd van de kinderen.  

De speurtocht werd afgesloten met een heerlijk ijsje van Honingh.

Foto's basisschool 't Kofschip van 4 juli 2016
Foto's basisschool de Blokwhere van 5 juli 2016

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief