Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

Educatieve excursie/speurtocht voor basisschool leerlingen

06/07/2016 - Op maandag 4 en dinsdag 5 juli organiseerde de gemeente Edam-Volendam een educatieve excursie/speurtocht door het Natuurpark in de Broeckgouw voor alle leerlingen van de twee basisscholen in de Broeckgouw. Op maandag 4 juli zijn de leerlingen van 't Kofschip op ontdekkingstocht door het Natuurpark gegaan en op dinsdag 5 juli de leerlingen van de Blokwhere.

Tijdens de wandeling door het natuurpark werd door verschillende medewerkers van de gemeente verteld wat je er allemaal tegenkomt. 
Karst Bant, Carlos Veerman en Frank van Dijk vertelden over de diertjes in het natuurpark, met name over de rugstreeppad, die een grote rol speelt in het park. Ook vertelden zij over de bomen en planten die je er tegenkomt.

Suzanne Houtsma vertelde over de verschillende speelplaatsen die allemaal zijn ingericht met speeltoestellen van natuurlijke materialen. De kinderen konden de speeltoestellen tijdens de speurtocht gelijk uittesten.
 
Voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4 en voor de groepen 5, 6, 7 en 8 waren verschillende vragenlijsten opgesteld, zodat de vragen goed aansloten bij de leeftijd van de kinderen.  

De speurtocht werd afgesloten met een heerlijk ijsje van Honingh.

Foto's basisschool 't Kofschip van 4 juli 2016
Foto's basisschool de Blokwhere van 5 juli 2016

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd
21/12/2017 - De sleutels van de tien huurwoningen aan de Kimsterweg zijn vorige week vrijdag overgedragen aan de bewoners. Een dag later stond er al een verhuiswagen in de straat. Het team van De Broeckgouw wenst alle nieuwe ...
> lees meer

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan
10/11/2017 - Volgende week wordt gestart met het plaatsen van verkeersdrempels op de Wieringenlaan. De werkzaamheden zullen starten op maandag 13 november en zijn vermoedelijk vrijdag 17 november afgerond.  Omdat di...
> lees meer

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw
07/11/2017 - Medio december worden tien eengezinswoningen aan de Kimsterweg opgeleverd. Meer dan 50 woningzoekenden hadden zich aangemeld voor deze tien woningen die worden verhuurd door woningbouwstichting De Vooruitgang.   Afgelo...
> lees meer

> Nieuwsarchief