Gemeente definitief en onherroepelijk in het gelijkgesteld inzake procedure Woon-zorgcomplex

03/10/2011 - Verschillende partijen hebben in het verleden tegen de Gemeente Edam-Volendam beroep ingesteld bij de Rechtbank Haarlem. Ze vorderden nakoming van een, naar hun mening tot stand gekomen concept overeenkomst voor de bouw van een woon-zorgcomplex wat destijds geprojecteerd was in deelgebied ´Keetzijde´ in de Broeckgouw, schadevergoeding wegens gederfde winst, schadevergoeding wegens onrechtmatig afgebroken onderhandelingen en veroordeling tot gemaakte proceskosten.

In haar uitspraak heeft de rechtbank op 29 juni 2011 een van de eisers niet ontvankelijk verklaard en heeft de vordering van de overige eisers ongegrond verklaard. Tevens zijn de eisers veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Tegen deze uitspraak bestond voor de eisers de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt waardoor de uitspraak van de rechtbank definitief en onherroepelijk is geworden. Het college van B& W is zeer verheugd de verdere ontwikkeling van deelgebied Keetzijde te kunnen starten.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief