Gemeente onderzoekt woonwensen Keetzijde

Gemeente onderzoekt woonwensen Keetzijde

11/04/2014 - De gemeente Edam-Volendam voert de komende weken een woonwensenonderzoek uit voor de nieuwbouwlocatie Keetzijde in de Broeckgouw. Met deze locatie wil de gemeente het woningaanbod voor met name jonge (startende) huishoudens in Edam vergroten. Via een enquête wil de gemeente van jongere inwoners van Edam horen wat hun woonwensen zijn en hoe zij tegen de nieuwbouwlocatie Keetzijde aankijken.
 
De gemeente heeft eind 2013 voor het uitvoeren van dit onderzoek onderzoeksbureau Companen uit Arnhem geselecteerd. In april ontvangen alle starters en huishoudens tussen 18 en 30 jaar in Edam een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek.
 
Uit het woningmarktonderzoek 2013 van de gemeente Edam-Volendam blijkt dat de bevolking van Edam aan krimp onderhevig is. Verondersteld wordt dat dit deels komt doordat geen passende huisvesting voor bepaalde doelgroepen aanwezig is, waaronder voor starters op de woningmarkt en jonge gezinnen. De gemeente vindt het belangrijk dat jonge mensen die in Edam willen wonen, daar de mogelijkheid toe hebben. Keetzijde zou deze mogelijkheid kunnen bieden. Daarbij is het belangrijk dat de nieuwbouw aansluit bij de woonwensen en financiële mogelijkheden van de jongere woningzoekende.
 
Met de uitkomsten van de enquête is het de bedoeling te komen tot een passend woningprogramma. De gemeente Edam-Volendam wil immers vraaggericht bouwen om zo goed mogelijk in de woningbehoefte van haar inwoners te voorzien.
 
Woningzoekenden die geïnteresseerd zijn in een woning in Keetzijde (of de rest van de Broeckgouw) kunnen zich inschrijven op de gemeentelijke woningzoekendenlijst. Hier kun je het inschrijfformulier downloaden tot en met 25 april 2014 en ook uiterlijk op die datum inleveren bij het Stadskantoor van de Gemeente Edam-Volendam (W. v.d. Knoopdreef 1). De voorwaarden voor inschrijving op de gemeentelijke woningzoekendenlijst zijn te vinden op het inschrijfformulier.
 
Medio april start het onderzoek en kan iedereen die een brief ontvangen heeft, de enquête via internet invullen. Mocht je vragen hebben over het onderzoek, neem dan contact op met projectbureau de Broeckgouw (telefoon: (0299) 398 398, email: broeckgouw@edam-volendam.nl).
 

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief