Gemeentelijk woningzoekendenlijst is geopend!

Gemeentelijk woningzoekendenlijst is geopend!

10/09/2013 - Nieuwe ontwikkelingen
Achter de schermen wordt druk gewerkt aan wederom een nieuw aanbod van woningen in de Broeckgouw. In dit najaar brengt de gemeente 5 kavels in Gezamenlijk Particulier Opdrachtgeverschap (GPO) in verkoop in fase 6 van de Broeckgouw. Het betreft kavels voor twee- en drie-onder-één kap woningen die in eigen beheer gebouwd kunnen worden. De verkoopinformatie en –prijzen worden in september beschikbaar gesteld, waarna kandidaten zich voor de keuzeavond kunnen aanmelden.

Bouwmarkt fase 7&8
De voorbereidingen voor de uitgifte van 116 woningen in fase 7 & 8 zijn in volle gang. Voor deze woningen wordt in november een bouwmarkt georganiseerd. Tijdens de bouwmarkt presenteert de gemeente de verkoopinformatie en verkoopprijzen van de woningen. Het aanbod bestaat voor het grootste deel uit starterswoningen met een beperkt aantal woningen in het duurdere segment. Alle ingeschreven woningzoekenden worden persoonlijk uitgenodigd voor deze bouwmarkt.

Openstellen woningzoekendenlijst
Voor de aanstaande verkoopmomenten heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten de woningzoekendenlijst van de gemeente Edam-Volendam open te stellen.

Inschrijving op de woningzoekendenlijst van de Gemeente Edam-Volendam is nodig voor deelname aan (één van) de keuzeavonden voor een woning in de Broeckgouw. Dit geldt ook voor een kavel voor het ´bouwen in eigen beheer´. Nadere informatie over het verkoopaanbod en aanmelding daarvoor wordt bekend gemaakt middels de digitale nieuwsbrief, website en berichtgeving in de lokale media.

De voorwaarden voor inschrijving op de woningzoekendenlijst zijn te vinden op het inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier kan vanaf maandag 16 september 2013 worden opgehaald en ingeleverd bij het Stadskantoor van de Gemeente Edam-Volendam (W. v.d. Knoopdreef 1) en is tevens te downloaden op www.debroeckgouw.nl. De inschrijftermijn sluit op vrijdag 11 oktober 2013.

Aanvulling op woningtoewijzingsbeleid de Broeckgouw
In de nieuwbouwwijk de Broeckgouw worden ruim 1.000 woningen gerealiseerd, voornamelijk voor starters. Het grootste deel (circa 80%) van deze woningen wordt met voorrang aan regionale starters aangeboden.

Uit de woonwensonderzoeken blijkt dat ook woningzoekenden in de categorie van ´gevestigden´ in aanmerking willen komen voor een nieuwbouwwoning in het goedkope(re) segment. Momenteel maakt deze categorie niet of nauwelijks kansen in het keuzeproces voor deze starterswoningen; alleen ´gevestigde huurders´ kunnen deelnemen in de verhouding 1:5.

De ontwikkeling van de Broeckgouw verloopt bijzonder voorspoedig. De gemeente Edam-Volendam is mede daardoor in staat om meer starterswoningen te realiseren in plaats van luxe, dure woningen. Daarnaast zijn er relatief weinig gevestigde huurders die zich aanmelden voor de keuzeavonden. Het College van B&W heeft daarom besloten de doelgroep ´gevestigden overig´ in staat te stellen aan het verkoopproces deel te nemen.

De aanvulling op het woningtoewijzingsbeleid biedt ´gevestigden overig´ de kans op een starterswoning, nadat uit de categorie ´gevestigde huurders´ tijdens de keuzeavond geen kandidaten meer aan bod komen. Vanaf die keuzepositie krijgen overige gevestigde kandidaten via loting een (onderling) keuzenummer toegewezen en krijgen in de verhouding 1:10 ten opzichte van starters een keuzepositie.

Voorbeeld:

Wanneer op een keuzeavond 40 starterswoningen worden aangeboden, en zich 50 starters, 2 gevestigde huurders en 10 gevestigden overig aanmelden, kiezen de starters voor positie 1, 2, 3 en 4, huurder 1 voor positie 5, starters voor positie 6, 7, 8 en 9 en huurder 2 voor positie 10. Daarna zijn de huurders “op” en komen de gevestigden overig in aanmerking.

De gevestigden overig loten voor lotnummer 1 t/m 10. De keuzeprocedure wordt vervolgd met starters voor positie 11 t/m 19, lotnummer 1 voor positie 20, starters voor 21 t/m 29, lotnummer 2 voor 30, starters voor 31 t/m 39 en lotnummer 3 voor positie 40. Uiteraard komt een opvolgend lotnummer direct aan de beurt wanneer een voorganger past op de keuzepositie voor een gevestigde overig.

Heeft u nu of in de toekomst interesse in een woning in de Broeckgouw, schrijf u dan nu in!

 

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd
21/12/2017 - De sleutels van de tien huurwoningen aan de Kimsterweg zijn vorige week vrijdag overgedragen aan de bewoners. Een dag later stond er al een verhuiswagen in de straat. Het team van De Broeckgouw wenst alle nieuwe ...
> lees meer

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan
10/11/2017 - Volgende week wordt gestart met het plaatsen van verkeersdrempels op de Wieringenlaan. De werkzaamheden zullen starten op maandag 13 november en zijn vermoedelijk vrijdag 17 november afgerond.  Omdat di...
> lees meer

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw
07/11/2017 - Medio december worden tien eengezinswoningen aan de Kimsterweg opgeleverd. Meer dan 50 woningzoekenden hadden zich aangemeld voor deze tien woningen die worden verhuurd door woningbouwstichting De Vooruitgang.   Afgelo...
> lees meer

> Nieuwsarchief