Gemeentelijke woningzoekendenlijst nog geopend t/m 11 september

Gemeentelijke woningzoekendenlijst nog geopend t/m 11 september

08/09/2015 - Tot en met aanstaande vrijdag 11 september kunt u zich nog inschrijven op de gemeentelijke woningzoekendenlijst. Woningzoekenden die ingeschreven staan op de gemeentelijke woningzoekendenlijst kunnen met voorrang deelnemen aan verkoopavonden voor een koopwoning of kavel in de Broeckgouw.
 
Voor dit jaar staan nog de volgende ontwikkelingen gepland voor de Broeckgouw:
  • Verkoop 19 starterwoningen fase 7&8
    Op 22 september organiseert de gemeente Edam-Volendam een bouwmarkt voor nieuwe starterwoningen in fase 7&8. Tijdens deze avond zijn de verkoopbrochures en  aanmeldingsformulieren af te halen en start de aanmeldingsperiode voor de keuzeavond. Alle ingeschreven woningzoekenden zijn per brief uitgenodigd voor de bouwmarkt.
  • Verkoop 4 twee-onder-een-kapwoningen
    Tijdens de bouwmarkt van 22 september worden tevens vier twee-onder-een-kapwoningen van het type ‘Michelle’ in fase 4 in verkoop gepresenteerd. Bijzonder ruime woningen tegen een scherpe verkoopprijs. Deze woningen worden tegelijkertijd verkocht met de starterwoningen in fase 7&8.
  • Keuzeavond 23 woningen
    Op 3 november organiseert de gemeente de keuzeavond voor de 19 starterwoningen in fase 7&8 en 4 luxe woningen in fase 4. Aanmelden voor de keuzeavond is gedurende 3 weken mogelijk vanaf de bouwmarkt van 22 september.
  • Presentatie voorlopige informatie Waterwoningen fase 7&8
    De voorlopige informatie van de 19 Waterwoningen in fase 7&8 wordt op de bouwmarkt van 22 september verstrekt. In de informatiefolder worden impressies getoond en zijn de richtprijzen per categorie opgenomen. Momenteel vindt de aanbesteding van de bouw van deze woningen plaats, met een beoogde verkoop van de eerste woningen medio 2016.
  • Aanbod vrije kavels noordzijde de Broeckgouw
    De vrije kavels aan de noordrand van de Broeckgouw zijn momenteel in verkoop. Hier vindt u de uitgebereide verkoopinformatie en het aanmeldingsformulier. Deze informatie is tevens af te halen op het projectbureau aan de Zeestraat 35A. Heeft u interesse in een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning? Meldt u zich dan vóór 2 oktober aan middels het aanmeldingsformulier. Op 22 september zal de informatie eveneens af te  halen zijn op de bouwmarkt. De keuzeavond wordt - onder voorbehoud - georganiseerd op 13 oktober 2015.
  • Ontwikkeling deelgebied Keetzijde
    In het vierde kwartaal van 2015 wordt een informatiemarkt voor deelgebied Keetzijde georganiseerd. In 2016 zullen hier 58 starterwoningen en vrije kavels in verkoop worden gebracht. Van dit bouwplan worden tijdens de informatiemarkt reeds enkele impressies en richtprijzen getoond en flyers uitgereikt.
  • Bouwen in eigen beheer
    Door de uitermate succesvolle verkoop van kavels aan de Meeuweplaat zijn er momenteel er geen GPO-kavels voor rijwoningen meer beschikbaar. Nieuwe uitgifte voor rijwoningen wordt pas voorzien bij de ontwikkeling van fase 9&10. Aan het Pinkewad is nog één kavel voor een 2^1-kap woning beschikbaar. Bekijk hier de verkoopinformatie.
Let op: binnenkort verandert het gemeentelijke verkoop- en toewijzingsbeleid. Alle ingeschreven woningzoekenden worden te zijner tijd aangeschreven om de gegevens te actualiseren. Alleen de verkoop van de op 22 september 2015 aangeboden woningen zal nog onder huidige regels georganiseerd worden!Heeft u interesse in de ontwikkelingen in de Broeckgouw en overweegt u in de (nabije) toekomst een woning of kavel te kopen, schrijf u dan nu in als gemeentelijk woningzoekende! De voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op het inschrijfformulier. Dit formulier kan worden opgehaald en ingeleverd op het Stadskantoor van de Gemeente (W. v.d. Knoopdreef 1) en is te downloaden op www.debroeckgouw.nl. Uiterlijk 11 september dient het inschrijfformulier, samen met de betaling van € 10,- inschrijfkosten te zijn ontvangen door de gemeente Edam-Volendam. 

Tip: meldt u aan voor de nieuwsbrief via www.debroeckgouw.nl of like de facebookpagina www.facebook.com/debroeckgouw en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Broeckgouw.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief