Herprogrammering fase 1E en fase 6 t/m 10 van de Broeckgouw

Herprogrammering fase 1E en fase 6 t/m 10 van de Broeckgouw

12/04/2012 - Op donderdag 22 maart 2012 heeft de Gemeenteraad de herprogrammering van fase 1E en fase 6 t/m 10 van de Broeckgouw vastgesteld. In de analyse van het woningbouwprogramma van de Broeckgouw is geconstateerd dat een zeer gedifferentieerde samenstelling van het programma de grondslag is van de kwaliteit van de Broeckgouw. De herprogrammering van het woningbouwprogramma is daarom vastgesteld in een optimale verdeling van woningen uit verschillende prijsklassen.

Bij het vaststellen van de herprogrammering is rekening gehouden met de uitkomsten van het periodieke woonwensenonderzoek dat is gehouden onder alle ingeschreven woningzoekenden.

Start met zandophoging fase 7 en 8 van de Broeckgouw
Op dinsdag 10 april 2012 is er gestart met de zandophoging van fase 7 en 8 van de Broeckgouw.
Dit is een belangrijke stap in het ontwikkelen van woningbouw in dit gebied. In fase 7 en 8 zijn circa 160 woning in verschillende categorieën gepland. Het leveren en het verwerken van het benodigde zand is gegund aan BAM Infra.

Op korte termijn start de gemeente bovendien met de selectie van een aantal architecten voor de woningontwerpen.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief