Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

30/06/2015 - In het najaar van 2015 worden de eerste maatregelen voor de aanpassing van de inrichting van de Ringlaan van de Broeckgouw getroffen.
De Ringlaan wordt gevormd door de Franekerlaan, Wieringenlaan, Den Oeverlaan en Nieuwedieplaan.
 
Op basis van ervaringen tot nu toe, blijkt dat de huidige inrichting van de Ringlaan niet voldoende aansluit bij een autoluwe en kindvriendelijke wijk, zoals deze wel bedoeld is. Er wordt vaak te hard gereden. De huidige inrichting straalt kennelijk niet genoeg uit dat men in de hele wijk ’de Broeckgouw’ niet harder dan 30 km/u mag rijden. De gemeente Edam-Volendam heeft onderzocht hoe de verkeerssituatie in de Broeckgouw zo snel mogelijk veiliger gemaakt kan worden en bewoners én bezoekers er bewust van te maken dat de hele wijk een 30 km-zone is.
 
Op dinsdagavond 30 juni jl. werden de wijzigingen in de inrichting van de Ringlaan gepresenteerd door Jelle Kaars, verkeerskundige van de gemeente Edam-Volendam en Huub Niesen, stedenbouwkundig supervisor van Kuiper Compagnons.
 
Na de presentatie was er gelegenheid voor het stellen van vragen door de bewoners van de wijk, de directie van de supermarkt en de beide basisscholen.

De aanwezigen stonden allen positief tegenover de gepresenteerde aanpassingen en zijn blij dat de gemeente deze maatregelen treft.

Klik hier voor een pdf van de presentatie.

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd
21/12/2017 - De sleutels van de tien huurwoningen aan de Kimsterweg zijn vorige week vrijdag overgedragen aan de bewoners. Een dag later stond er al een verhuiswagen in de straat. Het team van De Broeckgouw wenst alle nieuwe ...
> lees meer

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan
10/11/2017 - Volgende week wordt gestart met het plaatsen van verkeersdrempels op de Wieringenlaan. De werkzaamheden zullen starten op maandag 13 november en zijn vermoedelijk vrijdag 17 november afgerond.  Omdat di...
> lees meer

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw
07/11/2017 - Medio december worden tien eengezinswoningen aan de Kimsterweg opgeleverd. Meer dan 50 woningzoekenden hadden zich aangemeld voor deze tien woningen die worden verhuurd door woningbouwstichting De Vooruitgang.   Afgelo...
> lees meer

> Nieuwsarchief