Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

30/06/2015 - In het najaar van 2015 worden de eerste maatregelen voor de aanpassing van de inrichting van de Ringlaan van de Broeckgouw getroffen.
De Ringlaan wordt gevormd door de Franekerlaan, Wieringenlaan, Den Oeverlaan en Nieuwedieplaan.
 
Op basis van ervaringen tot nu toe, blijkt dat de huidige inrichting van de Ringlaan niet voldoende aansluit bij een autoluwe en kindvriendelijke wijk, zoals deze wel bedoeld is. Er wordt vaak te hard gereden. De huidige inrichting straalt kennelijk niet genoeg uit dat men in de hele wijk ’de Broeckgouw’ niet harder dan 30 km/u mag rijden. De gemeente Edam-Volendam heeft onderzocht hoe de verkeerssituatie in de Broeckgouw zo snel mogelijk veiliger gemaakt kan worden en bewoners én bezoekers er bewust van te maken dat de hele wijk een 30 km-zone is.
 
Op dinsdagavond 30 juni jl. werden de wijzigingen in de inrichting van de Ringlaan gepresenteerd door Jelle Kaars, verkeerskundige van de gemeente Edam-Volendam en Huub Niesen, stedenbouwkundig supervisor van Kuiper Compagnons.
 
Na de presentatie was er gelegenheid voor het stellen van vragen door de bewoners van de wijk, de directie van de supermarkt en de beide basisscholen.

De aanwezigen stonden allen positief tegenover de gepresenteerde aanpassingen en zijn blij dat de gemeente deze maatregelen treft.

Klik hier voor een pdf van de presentatie.

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw
26/01/2018 - De verkooppresentaties voor woningen en kavels in fase 9&10 van de Broeckgouw zijn enige tijd uitgesteld, vanwege onderzoek naar het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambitie voor nieuwbouwprojecten.   V...
> lees meer

Interview bouwen in eigen beheer

Interview bouwen in eigen beheer
26/01/2018 - Bewoners van gemeente Edam-Volendam zijn over het algemeen zeer ondernemend ingesteld. Het is dan ook niet gek dat bouwen in eigen beheer zo succesvol is in onze gemeente. In voorgaande fases van de Broeckgouw zijn inmiddels ...
> lees meer

Open dag huurwoningen Keetzijde

Open dag huurwoningen Keetzijde
25/01/2018 - De wooncompagnie organiseerde op woensdag 24 januarieen een open dag voor de 24 eengezinswoningen in het carré op de Keetzijde. Er waren vier woningen opengesteld, waaronder de hoekwoning en een vrijstaande woning...
> lees meer

> Nieuwsarchief