Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

30/06/2015 - In het najaar van 2015 worden de eerste maatregelen voor de aanpassing van de inrichting van de Ringlaan van de Broeckgouw getroffen.
De Ringlaan wordt gevormd door de Franekerlaan, Wieringenlaan, Den Oeverlaan en Nieuwedieplaan.
 
Op basis van ervaringen tot nu toe, blijkt dat de huidige inrichting van de Ringlaan niet voldoende aansluit bij een autoluwe en kindvriendelijke wijk, zoals deze wel bedoeld is. Er wordt vaak te hard gereden. De huidige inrichting straalt kennelijk niet genoeg uit dat men in de hele wijk ’de Broeckgouw’ niet harder dan 30 km/u mag rijden. De gemeente Edam-Volendam heeft onderzocht hoe de verkeerssituatie in de Broeckgouw zo snel mogelijk veiliger gemaakt kan worden en bewoners én bezoekers er bewust van te maken dat de hele wijk een 30 km-zone is.
 
Op dinsdagavond 30 juni jl. werden de wijzigingen in de inrichting van de Ringlaan gepresenteerd door Jelle Kaars, verkeerskundige van de gemeente Edam-Volendam en Huub Niesen, stedenbouwkundig supervisor van Kuiper Compagnons.
 
Na de presentatie was er gelegenheid voor het stellen van vragen door de bewoners van de wijk, de directie van de supermarkt en de beide basisscholen.

De aanwezigen stonden allen positief tegenover de gepresenteerde aanpassingen en zijn blij dat de gemeente deze maatregelen treft.

Klik hier voor een pdf van de presentatie.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief