Inloopavond 'bouwen in eigen beheer' goed bezocht!

Inloopavond 'bouwen in eigen beheer' goed bezocht!

15/07/2013 - Op donderdag 11 juli heeft de gemeente Edam-Volendam een inloopavond georganiseerd voor verschillende vormen van ‘bouwen in eigen beheer’ in de Broeckgouw. Uit het woonwensonderzoek 2013 blijkt dat een grote groep woningzoekenden interesse heeft in het zelf (laten) realiseren van een nieuwbouwwoning, variërend in prijsklasse.

Na de zomervakantie brengt de gemeente daarom een nieuwe categorie voor Gezamenlijk Particulier Opdrachtgeverschap (GPO) in verkoop. In fase 6 worden kavels aangeboden voor twee- en drie-onder-één kap woningen die in eigen beheer gebouwd kunnen worden. De verkoopinformatie en –prijzen worden in september beschikbaar gesteld, waarna kandidaten zich voor de keuzeavond kunnen inschrijven.

Hoewel er nog geen vastgestelde verkoopinformatie beschikbaar was, zijn toch veel geïnteresseerden naar het projectbureau voor de Broeckgouw aan de Zeestraat gekomen om zich te laten informeren. Tussen 18:00 en 20:00 zijn meer dan 50 bezoekers binnengelopen en te woord gestaan door gemeentemedewerkers en makelaars.

Naast interesse voor dit duurdere segment van GPO- kavels, hebben ook veel woningzoekenden aangegeven te wachten op de volgende uitgifte van GPO- rijwoningen. De positieve ervaringen van de kopers in fase 2 en 4 van de Broeckgouw dragen bij aan deze groeiende interesse.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief