Nader bodemonderzoek in de Broeckgouw

06/01/2011 - De Gemeente Edam-Volendam heeft recent een algemeen bodemonderzoek laten uitvoeren op enkele delen van gronden in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De gemeente is daartoe verplicht in het kader van de verlening van omgevingsvergunningen. Tijdens het onderzoek zijn op een aantal plekken van geringe oppervlakte kleine stukjes asbest gevonden.

De stukjes asbest zijn vermoedelijk afkomstig uit de recent gegraven ringsloot ten noorden van de zandplaat. De grond afkomstig uit de ringsloot is door de gemeente over de zandplaat verdeeld om het stuiven van het opgespoten zand tegen te gaan. Het betreft een dunne laag grond dat voor een gering gedeelte nader onderzocht wordt.

Op dit moment is het betreffende terrein afgesloten voor nader onderzoek. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Het nader onderzoek is eind volgende week afgerond. De resultaten van het onderzoek zal de gemeente zo spoedig mogelijk daarna bekend maken. Uiteraard zal de gemeente de stukjes asbest verwijderen, waarmee tijdig schone grond beschikbaar is, hetgeen geen invloed zal hebben op de start bouw van Fase 2 Broeckgouw.

De grond ten zuiden van de Franekerlaan, ook bekend onder de naam fase 1A in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw is schoon, alsmede de grond die is verkocht voor de vrije kavels.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u die stellen aan de heer Edwin Baas van de gemeente Edam-Volendam. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0299-398420 of 06-22173275 en emailadres e.baas@edam-volendam.nl.


Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief