Nader bodemonderzoek in de Broeckgouw

06/01/2011 - De Gemeente Edam-Volendam heeft recent een algemeen bodemonderzoek laten uitvoeren op enkele delen van gronden in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De gemeente is daartoe verplicht in het kader van de verlening van omgevingsvergunningen. Tijdens het onderzoek zijn op een aantal plekken van geringe oppervlakte kleine stukjes asbest gevonden.

De stukjes asbest zijn vermoedelijk afkomstig uit de recent gegraven ringsloot ten noorden van de zandplaat. De grond afkomstig uit de ringsloot is door de gemeente over de zandplaat verdeeld om het stuiven van het opgespoten zand tegen te gaan. Het betreft een dunne laag grond dat voor een gering gedeelte nader onderzocht wordt.

Op dit moment is het betreffende terrein afgesloten voor nader onderzoek. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Het nader onderzoek is eind volgende week afgerond. De resultaten van het onderzoek zal de gemeente zo spoedig mogelijk daarna bekend maken. Uiteraard zal de gemeente de stukjes asbest verwijderen, waarmee tijdig schone grond beschikbaar is, hetgeen geen invloed zal hebben op de start bouw van Fase 2 Broeckgouw.

De grond ten zuiden van de Franekerlaan, ook bekend onder de naam fase 1A in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw is schoon, alsmede de grond die is verkocht voor de vrije kavels.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u die stellen aan de heer Edwin Baas van de gemeente Edam-Volendam. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0299-398420 of 06-22173275 en emailadres e.baas@edam-volendam.nl.


Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw
26/01/2018 - De verkooppresentaties voor woningen en kavels in fase 9&10 van de Broeckgouw zijn enige tijd uitgesteld, vanwege onderzoek naar het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambitie voor nieuwbouwprojecten.   V...
> lees meer

Interview bouwen in eigen beheer

Interview bouwen in eigen beheer
26/01/2018 - Bewoners van gemeente Edam-Volendam zijn over het algemeen zeer ondernemend ingesteld. Het is dan ook niet gek dat bouwen in eigen beheer zo succesvol is in onze gemeente. In voorgaande fases van de Broeckgouw zijn inmiddels ...
> lees meer

Open dag huurwoningen Keetzijde

Open dag huurwoningen Keetzijde
25/01/2018 - De wooncompagnie organiseerde op woensdag 24 januarieen een open dag voor de 24 eengezinswoningen in het carré op de Keetzijde. Er waren vier woningen opengesteld, waaronder de hoekwoning en een vrijstaande woning...
> lees meer

> Nieuwsarchief