Nader bodemonderzoek in de Broeckgouw

06/01/2011 - De Gemeente Edam-Volendam heeft recent een algemeen bodemonderzoek laten uitvoeren op enkele delen van gronden in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De gemeente is daartoe verplicht in het kader van de verlening van omgevingsvergunningen. Tijdens het onderzoek zijn op een aantal plekken van geringe oppervlakte kleine stukjes asbest gevonden.

De stukjes asbest zijn vermoedelijk afkomstig uit de recent gegraven ringsloot ten noorden van de zandplaat. De grond afkomstig uit de ringsloot is door de gemeente over de zandplaat verdeeld om het stuiven van het opgespoten zand tegen te gaan. Het betreft een dunne laag grond dat voor een gering gedeelte nader onderzocht wordt.

Op dit moment is het betreffende terrein afgesloten voor nader onderzoek. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Het nader onderzoek is eind volgende week afgerond. De resultaten van het onderzoek zal de gemeente zo spoedig mogelijk daarna bekend maken. Uiteraard zal de gemeente de stukjes asbest verwijderen, waarmee tijdig schone grond beschikbaar is, hetgeen geen invloed zal hebben op de start bouw van Fase 2 Broeckgouw.

De grond ten zuiden van de Franekerlaan, ook bekend onder de naam fase 1A in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw is schoon, alsmede de grond die is verkocht voor de vrije kavels.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u die stellen aan de heer Edwin Baas van de gemeente Edam-Volendam. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0299-398420 of 06-22173275 en emailadres e.baas@edam-volendam.nl.


Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief