Nader bodemonderzoek in de Broeckgouw

06/01/2011 - De Gemeente Edam-Volendam heeft recent een algemeen bodemonderzoek laten uitvoeren op enkele delen van gronden in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De gemeente is daartoe verplicht in het kader van de verlening van omgevingsvergunningen. Tijdens het onderzoek zijn op een aantal plekken van geringe oppervlakte kleine stukjes asbest gevonden.

De stukjes asbest zijn vermoedelijk afkomstig uit de recent gegraven ringsloot ten noorden van de zandplaat. De grond afkomstig uit de ringsloot is door de gemeente over de zandplaat verdeeld om het stuiven van het opgespoten zand tegen te gaan. Het betreft een dunne laag grond dat voor een gering gedeelte nader onderzocht wordt.

Op dit moment is het betreffende terrein afgesloten voor nader onderzoek. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Het nader onderzoek is eind volgende week afgerond. De resultaten van het onderzoek zal de gemeente zo spoedig mogelijk daarna bekend maken. Uiteraard zal de gemeente de stukjes asbest verwijderen, waarmee tijdig schone grond beschikbaar is, hetgeen geen invloed zal hebben op de start bouw van Fase 2 Broeckgouw.

De grond ten zuiden van de Franekerlaan, ook bekend onder de naam fase 1A in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw is schoon, alsmede de grond die is verkocht voor de vrije kavels.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u die stellen aan de heer Edwin Baas van de gemeente Edam-Volendam. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 0299-398420 of 06-22173275 en emailadres e.baas@edam-volendam.nl.


Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd

Huurwoningen aan de Kimsterweg opgeleverd
21/12/2017 - De sleutels van de tien huurwoningen aan de Kimsterweg zijn vorige week vrijdag overgedragen aan de bewoners. Een dag later stond er al een verhuiswagen in de straat. Het team van De Broeckgouw wenst alle nieuwe ...
> lees meer

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan

Verkeersdrempels op de Wieringenlaan
10/11/2017 - Volgende week wordt gestart met het plaatsen van verkeersdrempels op de Wieringenlaan. De werkzaamheden zullen starten op maandag 13 november en zijn vermoedelijk vrijdag 17 november afgerond.  Omdat di...
> lees meer

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw

Update huurwoningen Kimsterweg en Oosterom in de Broeckgouw
07/11/2017 - Medio december worden tien eengezinswoningen aan de Kimsterweg opgeleverd. Meer dan 50 woningzoekenden hadden zich aangemeld voor deze tien woningen die worden verhuurd door woningbouwstichting De Vooruitgang.   Afgelo...
> lees meer

> Nieuwsarchief