Nationale Boomfeestdag 2014: Wieringenlaan voorzien van 35 iepen

Nationale Boomfeestdag 2014: Wieringenlaan voorzien van 35 iepen

14/03/2014 - Onder prachtige weersomstandigheden hebben in totaal ongeveer 30 leerlingen van basisschool de Trimaran uit Edam op woensdagmorgen 12 maart 35 iepen geplant aan de Wieringenlaan in de Broeckgouw. Zij kregen hierbij hulp van medewerkers van de afdeling groenbeheer van de gemeente.
Nadat wethouder Emile Karregat een woordje had gedaan, werd de eerste boom door de wethouder samen met enkele leerlingen geplant. Daarna werd het startsein gegeven voor het planten van de overige bomen. De nationale boomfeestdag wordt jaarlijks georganiseerd. Elk jaar wordt er een andere school uit de gemeente uitgenodigd om hier aan mee te doen.
Bomen en planten zorgen voor een prachtige mooie aankleding van onze omgeving, bieden bescherming en voedsel voor vogels en kleine zoogdieren, verzorgen onze zuurstof voorziening en verkoelen de omgeving tijdens hete dagen. Wetenschappers hebben uitgezocht dat mensen in een groene omgeving zich prettiger voelen als mensen uit een kale grijze omgeving.

Klik hier voor de foto's

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief