Natuurpark de Broeckgouw in aanleg

Natuurpark de Broeckgouw in aanleg

10/10/2014 - Het natuurpark in de Broeckgouw is gelegen ten westen van de vrije kavels aan de Nieuwedieplaan. Aan de andere zijde wordt in de toekomst deelgebied Keetzijde gerealiseerd. Het natuurpark kenmerkt zich door de samenkomst van natuur en recreatie en voorziet in een aanzienlijk deel van de watercompensatie voor de bouw van woningen en aanleg van wegen in de wijk zodat we ook in deze wijk droge voeten houden. Er komt een fiets- wandelverbinding tussen het Middengebied bij de Jan Steenstraat en de zeesluis Edam aan de Keetzijde. Tevens wordt door het natuurpark een wandelpad aangelegd dat door middel van bruggen vanuit de Molenbuurt bij de Standerdmolen en vanuit de Broeckgouw bereikbaar is.
 
Na een zettingsperiode van 10 maanden ter plaatse van de te realiseren asfaltpaden is in augustus dit jaar gestart met het ontgraven van de waterpartijen en natuurvriendelijke oevers. Dankzij het mooie weer in de maand september is inmiddels ruim 25.000 m3 grond, 300.000 kruiwagens vol, ontgraven en vervoerd. Tevens zijn het speelveld, trapveld, hondenuitlaatplaats en extra paddenpoel voor de rugstreeppad aangelegd. De contouren van het natuurpark zijn inmiddels goed zichtbaar, er is veel ruimte gemaakt voor water. Aankomende weken wordt de fundering van alle asfaltpaden aangelegd en als het weer het toelaat worden de paden nog dit jaar geasfalteerd. Gedurende de uitvoering is het gebied zowel overdag als ’s avonds niet toegankelijk voor publiek, we streven ernaar dat het park eind van dit jaar wordt opengesteld voor publiek maar dat hangt sterk af van de weersomstandigheden de aankomende maanden.
 
Bekijk hier de foto’s van de aanleg van het natuurpark.
 
 

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief