Ondertekening gunning 118 woningen Broeckgouw fase 7 & 8

Ondertekening gunning 118 woningen Broeckgouw fase 7 & 8

31/10/2013 - Op dinsdag 29 oktober ’13 vond in het Stadskantoor de feestelijke ondertekening plaats van de gunning voor de bouw van 118 nieuwbouwwoningen in de Broeckgouw fase 7 en 8. Het college van B&W is verheugd dat opnieuw een lokale ondernemer, zijnde HSB Bouw, bij deze aanbesteding als beste uit de bus gekomen is.

De woningen, die in een grote diversiteit zijn ontworpen, zijn vooral voor starters bedoeld. Slechts vier 2 onder een kap woningen worden in een duurdere prijsklasse aangeboden. De verkoop van deze woningen gebeurt in drie of vier uitgiftes. Bij de eerste uitgifte gaat het om 40 woningen. De bouwmarkt hiervoor is op donderdag 14 november ’13 in gebouw PX. De verkoopavond is voorzien op 7 januari 2014. Het slaan van de eerste paal staat gepland in mei 2014.

Wethouder Kes memoreerde dat met deze voortgaande bouwontwikkeling, ook het openbaar gebied in de Broeckgouw steeds verder ter hand genomen kan worden. Momenteel worden bijna wekelijks woningen uit de vorige fase (ook gebouwd door HSB Bouw) opgeleverd. Zo snel mogelijk hierna pakt de gemeente de afronding van het openbaar gebied op, zoals de aanleg van bestrating en openbaar groen.

De Broeckgouw begint intussen steeds meer een echte woonwijk te worden. Er wordt weliswaar nog volop gebouwd, maar het aantal bewoonde woningen groeit gestaag. Met gevolg dat er meer levendigheid in de wijk is. Wanneer over enkele maanden de nieuwste basisschool ook in gebruik genomen wordt, komt de wijk nog meer tot leven.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief