Ondertekening koop- en realisatieovereenkomst supermarktlocatie in De Broeckgouw

Ondertekening koop- en realisatieovereenkomst supermarktlocatie in De Broeckgouw

22/04/2010 - Op dinsdag 20 april 2010 heeft het college van Burgemeester en Wethouders de ontwikkeling en exploitatie van het appartementencomplex, de supermarkt en sociaal-maatschappelijke voorzieningen definitief gegund aan de ‘Combinatie Centrumplan Broeckgouw’, bestaande uit Hoorne BV, Vomar Voordeelmarkt BV en HSB Bouw BV.

De ondertekening van het contract werd door de leden van het college van Burgemeester en Wethouders en de leden van de betrokken partijen bezegeld met een symbolische handdruk. De gemeente Edam-Volendam zal in 2012 kunnen beschikken over een grote, moderne full-service supermarkt van Vomar in De Broeckgouw. Gelijk met de supermarkt worden 50 koopappartementen, 1000 m² maatschappelijke voorzieningen en een parkeergarage met 150 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het ingediende ontwerp
Op basis van de door de gemeente vastgestelde beeldrichtlijnen is er eerder dit jaar door een beoordelingscommissie, met daarin onder andere wethouders Marisa Kes en Emile Karregat gekozen voor het ingediende ontwerp van de ‘Combinatie Centrumplan Broeckgouw’. De inschrijving van de combinatie is als beste beoordeeld op het gebied van grondprijs, kwaliteit van het ingediende plan met bijbehorende verkoopprijzen, aandacht voor duurzaamheid in het plan en het plan van aanpak inzake de ontwikkeling.

Lokale werkgelegenheid
Zonder dat het een rol kan spelen in een Europese aanbestedingsprocedure is het college van B&W desalniettemin zeer verheugd dat HSB als Volendamse aannemer is vertegenwoordigd in de winnende combinatie. De lokale werkgelegenheid zal mede door deze ontwikkeling een belangrijke impuls krijgen.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief