Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst

Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst

15/01/2015 - De woningzoekendenlijst voor de Broeckgouw is, in aanloop naar de bouwmarkt in dit voorjaar, opengesteld van 19 januari tot en met 13 februari 2015.

In 2015 is een aantal ontwikkelingen gepland:
 • Bouwmarkt starterswoningen in fase 7&8; maart 2015
  Tijdens deze bouwmarkt worden de verkoopbrochures en VON- prijzen van circa 20 woningen gepresenteerd. Alle ingeschreven woningzoekenden worden hiervoor uitgenodigd.
 • Keuzeavond starterswoningen in fase 7&8
  In het voorjaar organiseert de gemeente de keuzeavond voor deze starterswoningen. Aanmelden voor de keuzeavond is mogelijk met het formulier dat tijdens de bouwmarkt beschikbaar wordt gesteld. 
 • Aanbod GPO- kavels
  In 2014 zijn er veel GPO- kavels verkocht. De bedoeling is om binnenkort  zowel luxe (2^1- kap) als starter kavels voor rijwoningen aan te bieden. Let op; er zijn al reservekandidaten op de keuzelijst opgenomen.
 • Aanbod vrije kavels
  Begin dit jaar wil de gemeente een nieuwe strook vrije kavels in ontwikkeling nemen, aan de noordzijde van de Broeckgouw.
 • Deelgebied Keetzijde
  Op dit moment wordt de haalbaarheid van een woningprogramma met veel starterwoningen in deelgebied Keetzijde onderzocht, om jonge startende gezinnen in Edam passend te kunnen huisvesten. De voortgang hiervan wordt in het eerste kwartaal aan de gemeenteraad gepresenteerd. Bij positieve besluitvorming ten aanzien van het aangepaste woningprogramma, volgt verkooppromotie in de tweede helft van 2015.
De verkoop van starterwoningen dit jaar vindt door veranderde wetgeving de laatste keer volgens huidige toewijzingsregels plaats. Daarbij komen ingezetenen met voorrang in aanmerking voor een woning of kavel in de Broeckgouw. Bovendien kan tot 1 juli 2015 gebruik gemaakt worden van een relatief gunstige NHG- financiering. Na 1 juli wordt deze NHG- grens aanzienlijk verlaagd.
 
Heeft u interesse in de ontwikkelingen in de Broeckgouw en overweegt u in de (nabije) toekomst een woning of kavel te kopen, schrijf u dan nu in als gemeentelijk woningzoekende! De voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op het inschrijfformulier. Dit formulier kan vanaf 19 januari worden opgehaald en ingeleverd op het Stadskantoor van de Gemeente (W. v.d. Knoopdreef 1) en is eventueel hier te downloaden. Uiterlijk 13 februari dient het inschrijfformulier, samen met de betaling van € 10,- inschrijfkosten te zijn ontvangen door de gemeente Edam-Volendam. 
 
Tip: meldt u aan voor de nieuwsbrief via www.debroeckgouw.nl of like de facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
 
 

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw
26/01/2018 - De verkooppresentaties voor woningen en kavels in fase 9&10 van de Broeckgouw zijn enige tijd uitgesteld, vanwege onderzoek naar het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambitie voor nieuwbouwprojecten.   V...
> lees meer

Interview bouwen in eigen beheer

Interview bouwen in eigen beheer
26/01/2018 - Bewoners van gemeente Edam-Volendam zijn over het algemeen zeer ondernemend ingesteld. Het is dan ook niet gek dat bouwen in eigen beheer zo succesvol is in onze gemeente. In voorgaande fases van de Broeckgouw zijn inmiddels ...
> lees meer

Open dag huurwoningen Keetzijde

Open dag huurwoningen Keetzijde
25/01/2018 - De wooncompagnie organiseerde op woensdag 24 januarieen een open dag voor de 24 eengezinswoningen in het carré op de Keetzijde. Er waren vier woningen opengesteld, waaronder de hoekwoning en een vrijstaande woning...
> lees meer

> Nieuwsarchief