Opruimen asbestdeeltjes in de Broeckgouw

10/02/2011 - Vorige maand hebben wij bekend gemaakt dat er deeltjes asbest waren aangetroffen bij een bodemonderzoek in de Broeckgouw en dat nader onderzoek hiernaar zou worden ingesteld. Dit onderzoek is thans afgerond.
In de grondlaag die is gebruikt om het opgespoten terrein af te dekken om zandverstuiving tegen te gaan, zijn zeer geringe hoeveelheden asbest aangetroffen. Het gaat om dusdanig weinig asbest dat de provincie het opruimen niet verplicht stelt. De gemeente laat desalniettemin door middel van handpicking het vervuilde terrein schoonmaken.
Het college heeft hiertoe inmiddels opdracht verstrekt en de opruimactie is vandaag (10-02-2011) van start gegaan.


Het werk wordt gefaseerd gedaan in een tijdsbestek van 2 tot maximaal 4 weken. Zodra mogelijk wordt de schoonverklaarde grond gefaseerd vrijgegeven om te betreden.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief