Overlast openbare ruimte in de Broeckgouw door bewoners

Overlast openbare ruimte in de Broeckgouw door bewoners

27/05/2013 - Geachte (toekomstige) bewoners van de Broeckgouw,

De oplevering van de laatste woningen in fase 2 nadert haar voltooiing. De bouw van de woningen in fase 4 en 6 vordert voorspoedig. De 48 appartementen in fase 1C zijn inmiddels opgeleverd en worden reeds gedeeltelijk bewoond. In juni aanstaande wordt bovendien de supermarkt geopend.

De gemeente spant zich in om alle woonstraten, voet- en fietspaden, parkeerplaatsen, verlichting en dergelijke tijdig gereed te krijgen zodat u prettig kunt wonen in de Broeckgouw. Dat dit niet altijd precies op tijd lukt, is binnen een project van deze omvang, waarbij met allerlei partijen rekening moet worden gehouden, is onvermijdelijk.

Wij blijven ons inspannen om overlast voor u als bewoner tot een minimum te beperken en rekenen hiervoor op uw begrip. Echter moeten wij helaas constateren dat op diverse plaatsen onze inspanningen teniet worden gedaan, omdat door de bouw van onder andere aanbouwen en dergelijke na de oplevering van de woningen, voetpaden gedeeltelijk worden opgebroken en er zand, grond en puin wordt gestort op gereed straatwerk. Hierdoor ontstaat er veel schade aan dit straatwerk en zijn er extra kosten nodig voor herstel.

Bovendien leveren deze hopen zand, grond en puin op de parkeerplaatsen weer voor overlast voor de andere bewoners in de wijk. De veroorzakers van deze overlast worden door de gemeente aangeschreven en zij worden aansprakelijk gesteld voor de schade. Daarnaast zullen wij niet toestaan dat werken, direct grenzend aan het openbaar gebied, zonder voorafgaand overleg met de toezichthouder en/of het projectbureau worden uitgevoerd.

Alleen op deze manier kunnen wij samen met u zorgen voor een omgeving waarin het tijdens en na de bouw prettig wonen en werken is.

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw

Uitstel verkooppresentaties de Broeckgouw
26/01/2018 - De verkooppresentaties voor woningen en kavels in fase 9&10 van de Broeckgouw zijn enige tijd uitgesteld, vanwege onderzoek naar het realiseren van de gemeentelijke duurzaamheidsambitie voor nieuwbouwprojecten.   V...
> lees meer

Interview bouwen in eigen beheer

Interview bouwen in eigen beheer
26/01/2018 - Bewoners van gemeente Edam-Volendam zijn over het algemeen zeer ondernemend ingesteld. Het is dan ook niet gek dat bouwen in eigen beheer zo succesvol is in onze gemeente. In voorgaande fases van de Broeckgouw zijn inmiddels ...
> lees meer

Open dag huurwoningen Keetzijde

Open dag huurwoningen Keetzijde
25/01/2018 - De wooncompagnie organiseerde op woensdag 24 januarieen een open dag voor de 24 eengezinswoningen in het carré op de Keetzijde. Er waren vier woningen opengesteld, waaronder de hoekwoning en een vrijstaande woning...
> lees meer

> Nieuwsarchief