Overlast openbare ruimte in de Broeckgouw door bewoners

Overlast openbare ruimte in de Broeckgouw door bewoners

27/05/2013 - Geachte (toekomstige) bewoners van de Broeckgouw,

De oplevering van de laatste woningen in fase 2 nadert haar voltooiing. De bouw van de woningen in fase 4 en 6 vordert voorspoedig. De 48 appartementen in fase 1C zijn inmiddels opgeleverd en worden reeds gedeeltelijk bewoond. In juni aanstaande wordt bovendien de supermarkt geopend.

De gemeente spant zich in om alle woonstraten, voet- en fietspaden, parkeerplaatsen, verlichting en dergelijke tijdig gereed te krijgen zodat u prettig kunt wonen in de Broeckgouw. Dat dit niet altijd precies op tijd lukt, is binnen een project van deze omvang, waarbij met allerlei partijen rekening moet worden gehouden, is onvermijdelijk.

Wij blijven ons inspannen om overlast voor u als bewoner tot een minimum te beperken en rekenen hiervoor op uw begrip. Echter moeten wij helaas constateren dat op diverse plaatsen onze inspanningen teniet worden gedaan, omdat door de bouw van onder andere aanbouwen en dergelijke na de oplevering van de woningen, voetpaden gedeeltelijk worden opgebroken en er zand, grond en puin wordt gestort op gereed straatwerk. Hierdoor ontstaat er veel schade aan dit straatwerk en zijn er extra kosten nodig voor herstel.

Bovendien leveren deze hopen zand, grond en puin op de parkeerplaatsen weer voor overlast voor de andere bewoners in de wijk. De veroorzakers van deze overlast worden door de gemeente aangeschreven en zij worden aansprakelijk gesteld voor de schade. Daarnaast zullen wij niet toestaan dat werken, direct grenzend aan het openbaar gebied, zonder voorafgaand overleg met de toezichthouder en/of het projectbureau worden uitgevoerd.

Alleen op deze manier kunnen wij samen met u zorgen voor een omgeving waarin het tijdens en na de bouw prettig wonen en werken is.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief