Overlast openbare ruimte in de Broeckgouw door bewoners

Overlast openbare ruimte in de Broeckgouw door bewoners

27/05/2013 - Geachte (toekomstige) bewoners van de Broeckgouw,

De oplevering van de laatste woningen in fase 2 nadert haar voltooiing. De bouw van de woningen in fase 4 en 6 vordert voorspoedig. De 48 appartementen in fase 1C zijn inmiddels opgeleverd en worden reeds gedeeltelijk bewoond. In juni aanstaande wordt bovendien de supermarkt geopend.

De gemeente spant zich in om alle woonstraten, voet- en fietspaden, parkeerplaatsen, verlichting en dergelijke tijdig gereed te krijgen zodat u prettig kunt wonen in de Broeckgouw. Dat dit niet altijd precies op tijd lukt, is binnen een project van deze omvang, waarbij met allerlei partijen rekening moet worden gehouden, is onvermijdelijk.

Wij blijven ons inspannen om overlast voor u als bewoner tot een minimum te beperken en rekenen hiervoor op uw begrip. Echter moeten wij helaas constateren dat op diverse plaatsen onze inspanningen teniet worden gedaan, omdat door de bouw van onder andere aanbouwen en dergelijke na de oplevering van de woningen, voetpaden gedeeltelijk worden opgebroken en er zand, grond en puin wordt gestort op gereed straatwerk. Hierdoor ontstaat er veel schade aan dit straatwerk en zijn er extra kosten nodig voor herstel.

Bovendien leveren deze hopen zand, grond en puin op de parkeerplaatsen weer voor overlast voor de andere bewoners in de wijk. De veroorzakers van deze overlast worden door de gemeente aangeschreven en zij worden aansprakelijk gesteld voor de schade. Daarnaast zullen wij niet toestaan dat werken, direct grenzend aan het openbaar gebied, zonder voorafgaand overleg met de toezichthouder en/of het projectbureau worden uitgevoerd.

Alleen op deze manier kunnen wij samen met u zorgen voor een omgeving waarin het tijdens en na de bouw prettig wonen en werken is.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief