Vaststelling landschapspark de Broeckgouw

Vaststelling landschapspark de Broeckgouw

24/01/2017 - Het college van B&W heeft het inrichtingsplan van het landschapspark in de Broeckgouw vastgesteld. Dit wordt een park met een hoge belevings- en gebruikswaarde.
 
In het verleden werd op deze plek nog voorzien in een begraafplaats en ‘evenemententerrein’. Gedurende de ontwikkeling van de Broeckgouw is echter besloten dat deze functies kunnen vervallen. Sindsdien is een recreatief landschapspark  uitgewerkt dat ten goede komt aan de bewoners van de wijk en haar omgeving.
 
Het ontwerp van het Landschapspark is opgesteld door KuiperCompagnons in nauwe samenwerking met de gemeentelijke organisatie en zal mogelijk nog bescheiden aanpassingen kennen bij de definitieve keuze voor de dijkversterking. Het toekomstig landschapspark is gesitueerd aan de oostzijde van de Broeckgouw en wordt aan de westzijde omringd door een robuuste waterpartij die inmiddels deels is aangelegd. Centraal is een markante bomenlaan ontworpen, die via de ‘landschap as’ in verbinding komt te staan met het woongebied van de Broeckgouw. De basisschool de Blokwhere krijgt via een brug rechtstreeks toegang tot het trap- en speelveld.
 
Een parkparcours en een informeel wielerparcours lopen door het park, dat verder wordt gekenmerkt door een parkachtig bos met lage vegetatie en bomen en informele paden waarlangs gebruik gemaakt kan worden van verschillende sporttoestellen.
 
In januari 2018 wordt gestart met de aanleg- en inrichting van het park. De uiteindelijke keuze met betrekking tot de sport- en speelelementen krijgt invulling middels een participatietraject. In de tweede helft van 2019 wordt de openstelling voor het publiek verwacht.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief