Veel blije kopers op keuzeavond Keetzijde

Veel blije kopers op keuzeavond Keetzijde

27/09/2016 - Veel woningzoekenden hebben er jaren naar toegeleefd en op dinsdagavond 27 september 2016 was het zover; de keuzeavond van 5 vrije kavels en 26 koopwoningen in deelplan Keetzijde in Edam.
 
Vol spanning waren de enthousiaste kandidaat-kopers naar de raadszaal in Edam gekomen, in de hoop een kavel of woning naar hun voorkeur te kunnen kiezen.
 
Eerst werd om 18.00 uur geloot voor de toewijzing van 5 vrije kavels, één kavel was eerder toegewezen door het college van B&W. Notaris Reimer Feitsma trok één voor één de namen van de deelnemende kandidaat-kopers om de keuzevolgorde te bepalen. Daarna werden de kandidaten door wethouder Albert Koning naar voren geroepen om hun keuze te maken. Onder de 8 aanwezigen zijn alle vrije kavels direct verkocht.
 
Om 19.00 uur startte het keuzemoment voor de 4 luxe hoekwoningen. Onder de 26 aanwezigen die hiervoor in aanmerking wilden komen, werd wederom middels loting de keuzevolgorde bepaald. De 4 luxe hoekwoningen zijn onder de eerste vier kandidaten meteen toegewezen.  
 
De 22 starterwoningen werden tot slot om 20:00 uur toegewezen. 18 starterwoningen zijn op volgorde van leeftijd aan starters toegewezen, 4 woningen middels loting aan doorstromers. 59 kandidaten waren aanwezig in de hoop een woningkeuze te kunnen maken. Alle 22 woningen zijn snel toegewezen. Vele kandidaten kwamen niet toe aan een keuze en hopen bij de tweede verkoopronde wél in aanmerking te komen voor een prachtige woning in Keetzijde.
 
De gemeente Edam-Volendam is zeer verheugd met dit bijzonder succesvolle verkoopresultaat. Het benodigde verkoopresultaat voor zowel Keetzijde als de Waterwoningen een avond eerder is hiermee behaald. Zodra de koopcontracten zijn getekend, zal het college van B&W de aannemer Koning Bouw opdracht verlenen om te starten met de bouwvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2017.
 
De kopers worden binnenkort uitgenodigd om hun koopcontract te ondertekenen, waarna ook de kopersbegeleiding namens de aannemer start. De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning! 
 
Na dit geweldige verkoopresultaat gaat de gemeente Edam-Volendam zich voorbereiden op het volgende verkoopmoment van de resterende koopwoningen in deelplan Keetzijde én van de Waterwoningen. Zodra hier meer over bekend is wordt dit gecommuniceerd via de digitale Broeckgouw-nieuwsbrief (aanmelden kan via www.debroeckgouw.nl) en lokale media.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief