Verkeerssituatie vervanging brug nabij basisschool 't Kofschip

Verkeerssituatie vervanging brug nabij basisschool 't Kofschip

06/09/2013 - Doordat ter hoogte van de Jan Steenstraat een nieuwe brug zal worden gerealiseerd richting de Franekerlaan in de komende 3 maanden, zal het tot medio december extra druk zijn met fietsers en voetgangers in de Rembrandt van Rijnstraat naar ´t Kofschip.

Verzocht wordt om zoveel mogelijk fietsers te laten fietsen via het nieuwe fietspad in de Broeckgouw en fietsers die wel via de Rembrandt van Rijnstraat fietsen af te laten stappen vóór de brug naar de school. De kinderen van de bovenbouw kunnen daarna uiteraard na de brug hun fietsroute hervatten op het fietspad naar de achterkant van de school.

Verder worden de fietsers momenteel zeer ernstig belemmerd door auto´s die de Rembrandt van Rijnstraat gebruiken als `kiss-and-ride` lus.

In het belang van de veiligheid van ALLE kinderen dringen wij er dan ook nogmaals bij u op aan om de Rembrandt van Rijnstraat met de auto niet in te rijden, maar om –indien u noodzakelijkerwijs niet lopend of met de fiets kunt komen- te rijden via de Franekerlaan en gebruik te maken van het aldaar nieuw aangelegde parkeerterrein.

Met name de auto´s in de Rembrandt van Rijnstraat (uiteraard van de niet-bewoners) zorgen voor een minder veilige situatie nu er meer fietsers gebruik maken van de toegang via de Rembrandt van Rijnstraat.

Wij hopen dat het niet noodzakelijk is om een officieel inrijverbod af te kondigen en BOA´s te laten controleren. Wij rekenen erop dat u uw verantwoordelijkheid zult nemen en in ieder geval tot medio december 2013 niet met de auto in de Rembrandt van Rijnstraat rijdt tussen 8.00 uur en 8.30 uur ´s morgens, 13.00 uur en 13.15 uur ´s middags en 15.15 uur en 15.30 uur ´s middags, zodat de kinderen op een veilige manier per fiets en per voet via de Rembrandt van Rijnstraat onze school kunnen bereiken en verlaten.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief