Verkeerssituatie vervanging brug nabij basisschool 't Kofschip

Verkeerssituatie vervanging brug nabij basisschool 't Kofschip

06/09/2013 - Doordat ter hoogte van de Jan Steenstraat een nieuwe brug zal worden gerealiseerd richting de Franekerlaan in de komende 3 maanden, zal het tot medio december extra druk zijn met fietsers en voetgangers in de Rembrandt van Rijnstraat naar ´t Kofschip.

Verzocht wordt om zoveel mogelijk fietsers te laten fietsen via het nieuwe fietspad in de Broeckgouw en fietsers die wel via de Rembrandt van Rijnstraat fietsen af te laten stappen vóór de brug naar de school. De kinderen van de bovenbouw kunnen daarna uiteraard na de brug hun fietsroute hervatten op het fietspad naar de achterkant van de school.

Verder worden de fietsers momenteel zeer ernstig belemmerd door auto´s die de Rembrandt van Rijnstraat gebruiken als `kiss-and-ride` lus.

In het belang van de veiligheid van ALLE kinderen dringen wij er dan ook nogmaals bij u op aan om de Rembrandt van Rijnstraat met de auto niet in te rijden, maar om –indien u noodzakelijkerwijs niet lopend of met de fiets kunt komen- te rijden via de Franekerlaan en gebruik te maken van het aldaar nieuw aangelegde parkeerterrein.

Met name de auto´s in de Rembrandt van Rijnstraat (uiteraard van de niet-bewoners) zorgen voor een minder veilige situatie nu er meer fietsers gebruik maken van de toegang via de Rembrandt van Rijnstraat.

Wij hopen dat het niet noodzakelijk is om een officieel inrijverbod af te kondigen en BOA´s te laten controleren. Wij rekenen erop dat u uw verantwoordelijkheid zult nemen en in ieder geval tot medio december 2013 niet met de auto in de Rembrandt van Rijnstraat rijdt tussen 8.00 uur en 8.30 uur ´s morgens, 13.00 uur en 13.15 uur ´s middags en 15.15 uur en 15.30 uur ´s middags, zodat de kinderen op een veilige manier per fiets en per voet via de Rembrandt van Rijnstraat onze school kunnen bereiken en verlaten.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief