Verkoop Broeckgouw fase 1a groot succes!

23/09/2009 - Nadat op 24 augustus jl. de 56 woningen van fase 1a te koop zijn aangeboden aan de eerste starters en huurders op de wachtlijst blijft na één volledige verkoopronde slechts één woning beschikbaar voor verdere verkoop. In verhouding tot de landelijke tendens mag dit een zeer groot succes worden genoemd waar het college van burgemeester & wethouders van Edam-Volendam best trots op is.

Wethouder Marisa Kes is als projectwethouder zeer tevreden: “Natuurlijk merk je dat de economische situatie verandert, maar deze fase is een jaar geleden ingezet en het is zeer positief dat bijna alle woningen al zo snel zijn verkocht of in optie zijn. Voor ons als college en voor de gemeenteraad is dit heel positief maar wat mij persoonlijk nog het meest raakt zijn de positieve reacties en blije gezichten van de kopers.”
Het is een behoorlijke klus die het college in samenwerking met de gemeenteraad op zich genomen heeft: het helemaal zelf ontwikkelen van woningbouw om een zo goed mogelijke prijs/kwaliteitverhouding te kunnen aanbieden.
Wethouder Emile Karregat is als portefeuillehouder grondzaken en financiën niet minder tevreden: ”Als je de berichten hoort en leest van ontwikkelingen elders in Nederland is het resultaat dat wij hier momenteel boeken daar behoorlijk tegenstrijdig mee. Daar waar elders massaal de stekker uit projecten wordt getrokken hebben wij samen met de gemeenteraad de schouders eronder gezet om de nood voor de grote lijst woningzoekenden weg te nemen. Natuurlijk loop je als gemeentelijk ontwikkelaar risico maar het is fantastisch te zien dat het zo positief verloopt.”
De eerste volledige verkoopronde is nu doorlopen. De woningen die de eerste gegadigden op de woningzoekendenlijst op 24 augustus jl. niet hadden gekozen zijn daarna met een advertentie aan de rest van de potentiële gegadigden aangeboden. Eventuele huizen waarvan de mensen hun financiën niet rondkregen konden worden teruggegeven. Deze woningen moesten vervolgens weer worden aangeboden aan de gegadigden die op de eerste keuzeavond hadden gepast omdat het huis van hun keuze al was verkocht. Deze cyclus neemt wat tijd in beslag en staat in schril contrast met commerciële ontwikkelingen elders, waar het principe ´wie het eerste komt…´ geldt. En evengoed bijna alles binnen één maand verkocht is opmerkelijk te noemen.
Wethouder Kes: “Uiteraard kunnen nog enkele woningen teruggegeven worden als financieringen niet rondkomen, maar de vaart zit er gelukkig goed in. Voor de volgende fase hebben we al een enquête uitgezet om de actuele wensen van de woningzoekenden te onderzoeken en wij zullen daar -indien nodig- ons bouwprogramma aan aanpassen. Daarbij zullen alle aspecten de revue passeren, waaronder ook de financiële ruimte die de doelgroep heeft op basis van de huidige maatstaven die banken aanleggen.”
Wethouder Karregat vult aan: “We zijn nu, naast fase 2 met circa 150 woningen, bezig met de aanbesteding van de supermarkt met koopappartementen en parkeergarage, alsmede met het opstellen van een Programma van Eisen voor 48 huurwoningen en een WoonZorgComplex. Het is enorm veel en hectisch werk maar als je de reactie van de kopers ziet weet je weer waarvoor we van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat bezig zijn.”
Volgens de planning gaat de eerste paal in november a.s. de grond in. De wethouders zijn inmiddels alweer volop bezig met de volgende fase. Wethouders Kes en Karregat: “Wij gaan ervoor!”.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief