Vomar supermarkt in De Broeckgouw

Vomar supermarkt in De Broeckgouw

15/02/2010 - De gemeente Edam-Volendam zal in 2012 kunnen beschikken over een grote, moderne full-service supermarkt van Vomar in De Broeckgouw. Gelijk met de supermarkt worden 50 koopappartementen, 1000 m² maatschappelijke voorzieningen en een parkeergarage met 150 parkeerplaatsen gerealiseerd.   

Op dinsdag 9 februari heeft het college van Burgemeester en Wethouders het resultaat van de Europese aanbestedingsprocedure bekrachtigd, en daarmee de ontwikkeling en exploitatie van de supermarkt en de ontwikkeling van de woningen en maatschappelijke voorzieningen voorlopig gegund aan de ‘Combinatie Centrumplan Broeckgouw’, bestaande uit Hoorne BV, Vomar Voordeelmarkt BV en HSB Bouw BV. Wanneer de zogenoemde Alcatel-periode is verstreken, zal de officiële ondertekening van het contract plaats kunnen vinden.  


Selectieprocedure

Na een selectieprocedure heeft een speciaal in het leven geroepen commissie, met daarin onder andere wethouders Marisa Kes en Emile Karregat, van 4 partijen de inschrijvingen beoordeeld op ondermeer prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Vooral het ingediende ontwerp van de ‘Combinatie Centrumplan Broeckgouw’ bleek een schot in de roos, zoals blijkt uit bijgeplaatste impressies. De impressies zijn gebaseerd op de door de gemeente vastgestelde beeldrichtlijnen.

Lokale werkgelegenheid

Zonder dat het een rol kan spelen in een Europese aanbestedingsprocedure is het college van B&W desalniettemin zeer verheugd dat HSB als Volendamse aannemer is vertegenwoordigd in de winnende combinatie. De lokale werkgelegenheid zal mede door deze ontwikkeling een belangrijke impuls krijgen. Met veel plezier hoopt het college van Burgemeester en Wethouders u binnenkort te kunnen berichten over de feestelijke ondertekening van het contract.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief