Woningbouwprogramma De Broeckgouw sluit aan bij resultaten woonwensenonderzoek

27/04/2010 - De gemeente Edam-Volendam voert periodiek een woonwensenenquête uit om het woningbouwprogramma zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de woonbehoefte van de woningzoekenden. Na de succesvolle verkoop van de woningen in fase 1A is eind 2009 aan alle ingeschreven woningzoekenden voor de tweede keer een woonwensenenquête toegestuurd.
De respons was hoog en is geanalyseerd in een geactualiseerde woonwensenrapportage.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er grote behoefte is aan starterswoningen. Tevens is gebleken dat er een significante vraag is naar woningen in het duurdere segment. Zo’n 30 % van de respondenten geeft aan interesse te hebben voor een woning uit het dure segment.
Derhalve zal er sprake zijn van een gevarieerd aanbod van woningen in fase 2 van De Broeckgouw.
De starterswoningen vormen daarbij een aanzienlijk deel van het woningbouwprogramma.
In juli 2010 zal tijdens een informatiebijeenkomst nadere informatie over de woningen in fase 2 worden verstrekt, inclusief de richtprijzen.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief