Zandopspuiting de Broeckgouw voltooid

02/09/2009 - Vanaf medio april jl. tot deze week toe is er zo’n 700.000 m³ zand opgespoten voor de fasen 1 en 2 van de nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De zandopspuiting is hiermee voltooid. De buizen waarmee het zand werd aangevoerd zullen binnenkort verwijderd worden, evenals het zandschip dat voor de kust van Volendam ligt.

Ten behoeve van fase 1a is er gekozen voor een versnelde zettingsmethode en er is tevens extra zand aangebracht. Fase 1a is hierdoor in oktober 2009 volgens plan bouwrijp. Er worden maatregelen genomen om te voorkomen dat de omgeving last krijgt van stuifzand. Het opgespoten terrein blijft verboden terrein voor niet bevoegden, omdat het drijfzand kan leiden tot levensgevaarlijke situaties, met name voor spelende kinderen.

Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw
16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuw...
> lees meer

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Huurwoningen Keetzijde opgeleverd
16/04/2018 - Op 16 april jl. zijn de 24 huurwoningen op het Keetzijde van De Broeckgouw opgeleverd en overgedragen aan de Wooncompagnie. Familie van der Linden nam op maandagochtend als eerste de sleutel in ontvangst. Het projectbureau De...
> lees meer

Lente in de Broeckgouw!

Lente in de Broeckgouw!
13/04/2018 - Ook in de Broeckgouw is de lente begonnen. De sierkersen die afgelopen jaar langs het Noordzeepad geplant zijn door leeringen van 't Kofschip staan inmiddels in bloei. Een mooi gezicht!
> lees meer

> Nieuwsarchief