De Hors

Informatiemarkt
Op dinsdag 22 september organiseerde de gemeente Edam-Volendam de informatiemarkt voor het nieuwe deelplan: De Hors. In dit deelplan aan de oostrand van de Broeckgouw worden 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen gerealiseerd. Deze zijn speciaal zijn ontwikkeld voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit. 

De gepresenteerde appartementen en woningen van circa 55 vierkante meter in een groene en waterrijke setting zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. Alle woningen hebben een VON- richtprijs van onder de € 200.000,-. 

In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed. Medio 2021 volgt een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. Omdat deze woningen uitsluitend voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit bedoeld zijn, worden - voor het eerst in de Broeckgouw – inkomenseisen gesteld bij de toewijzing.