Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid

16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijst bestaan. Wel veranderen de categoriën waarin woningzoekenden worden ingedeeld en het toewijzings- en lotingssegment.
 
Starters & niet- starters
Qua categorieën woningzoekenden wordt voortaan onderscheid gemaakt in:
‘starters’
‘niet- starters’
 
Een ‘starter’ is iemand: “die ten tijde van deelname aan een keuzeavond (datum start aanmeldingsperiode = peildatum) hetzij inwonend is bij diens ouders/verzorgers, hetzij na beëindiging of tijdens een onderbreking van die inwoning uitsluitend huurder is (geweest) van zelfstandige danwel onzelfstandige woonruimte”. à Een starter is dus inwonend bij diens ouders / verzorgers en nooit ergens anders woonachtig geweest, of is daarnaast uitsluitend in een huursituatie uitwonend (geweest). Van belang hierbij is dat de woningzoekende dit per adres zelf kan aantonen. Wanneer dat niet het geval is, kwalificeert een kandidaat automatisch als niet- starter.
 
Lotingssegment & toewijzingssegment
Er worden woningen en kavels aangeboden in een ‘toewijzingssegment’, waarvan 80% met voorrang wordt toegewezen aan de doelgroep starters en een ‘lotingssegment’, waarvan 100% wordt toegewezen door loting met gelijke kansen.
Toewijzingssegment = koopwoning tot € 305.000 VON en kavel tot € 150.000 VON
Lotingssegment = koopwoning vanaf € 305.000 VON en kavel vanaf € 150.000 VON
 
Om deel te nemen aan de toewijzing en/of loting, moeten kandidaten zich aanmelden voor de keuzeavond.
 
Toewijzingssegment: Woningen en kavels in het toewijzingssegment worden in een verhouding van 4:1 met voorrang toegewezen aan ‘starters’. Starters worden in rangorde (keuzevolgorde) ingedeeld op basis van leeftijd (oudste starter kiest eerst). Bij gelijke leeftijd wordt geloot. Voor iedere 5e toewijzing wordt geloot onder de ‘niet- starters’ voor een keuzepositie. Niet- ingeschreven woningzoekenden komen in aanmerking ná ingeschreven kandidaten, waarbij de keuzepositie door middel van loting wordt bepaald.
 
Lotingssegment: Woningen en kavels in het lotingssegment worden met gelijke kansen toegewezen aan de ingeschreven woningzoekenden. Onder de aangemelde kandidaten wordt geloot voor de keuzeposities. Niet- ingeschreven kandidaten komen in aanmerking ná ingeschreven kandidaten, waarbij de keuzepositie eveneens door middel van loting wordt bepaald.
 
Relevante zaken
Aan elkaar gehuwde personen, geregistreerde partners of samenwonenden die, afzonderlijk dan wel gezamenlijk, een woning of kavel willen kopen, wordt tijdens de loting één lotnummer verstrekt.
Er kan voor meerdere keuzeavonden aangemeld worden. Indien er tijdens een keuzemoment een woning of kavel is gekozen, vervalt de keuzepositie / deelname voor een opvolgend keuzemoment. Er kan dus maar éénmaal een woning- of kavelkeuze gemaakt worden.


 

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief