​CBW tekent huurovereenkomst kindcentrum de Broeckgouw

​CBW tekent huurovereenkomst kindcentrum de Broeckgouw

11/12/2020 - Donderdag 10 december is de huurovereenkomst gesloten tussen het CBW en de gemeente Edam-Volendam voor het nieuw te bouwen kindcentrum de Broeckgouw. Wethouder Vincent Tuijp (Samenleving) en Evert Karregat namens het CBW tekenden de contracten op het projectbureau van de Broeckgouw aan de Deimpt.

Met de komst van het kindcentrum langs de Kimsterweg (naast basisschool de Blokwhere) wordt een groot deel van de kinderopvang (kinderdagopvang en peuterspeelzalen) voor Volendam straks in één modern gebouw verzorgd, in plaats van op de drie huidige, verouderde locaties. Veel aandacht is geschonken aan het functionele, flexibele en duurzame ontwerp en de ruime buitenruimte rond het pand.

Het kindcentrum is in opdracht van de gemeente ontworpen door AGS Architects uit Amsterdam. Het ontwerp kwam tot stand in nauwe samenwerking met verschillende vertegenwoordigers van het CBW, waaronder de kinderdagopvangmedewerkers zelf. Op deze manier is het gebouw specifiek en optimaal ingericht voor de huurders . Er komen zes groepen op de begane grond, die door een slim ontwerp de beschikking krijgen over een centrale, multifunctionele ruimte. De gemeente is blij dat met de komst van dit prachtige en energiezuinige gebouw de kinderopvang van hoge kwaliteit in Volendam voor vele jaren geborgd kan blijven.

In de twee bouwlagen boven het kindcentrum worden door de gemeente Edam-Volendam ook 18 sociale huurappartementen gebouwd, die worden afgenomen door De Vooruitgang.

In het voorjaar van 2021 gaat de bouw van start en medio 2022 kan het kindcentrum in de Broeckgouw in gebruik genomen worden.

Schrijf je uiterlijk 28 januari in voor De Hors

Schrijf je uiterlijk 28 januari in voor De Hors
20/01/2021 - In het voorjaar 2021 start de verkoop van de 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen in De Hors. Omdat deze woningen speciaal zijn ontwikkeld voor de doelgroep starters met een beperkt inkomen, wordt het toewijzingsbele...
> lees meer

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw
14/01/2021 - Op donderdag 14 januari 2021 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de gemeente Edam-Volendam en HSB Bouw uit Volendam voor de bouw van 72 koopwoningen, 18 huurwoningen en het kindcentrum in de Broeckgouw. Het betref...
> lees meer

Verkooppresentatie 'Oostrand fase 9&10'

Verkooppresentatie 'Oostrand fase 9&10'
12/01/2021 - Op 25 januari 2021 presenteert de gemeente Edam-Volendam de verkoopinformatie voor 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen in het deelplan ‘Oostrand fase 9&10’ in de Broeckgo...
> lees meer

> Nieuwsarchief