De gemeentelijke woningzoekendenlijst is open!

De gemeentelijke woningzoekendenlijst is open!

22/11/2016 - De woningzoekendenlijst is momenteel opengesteld voor nieuwe inschrijvingen. Inschrijven op de woningzoekendenlijst is gratis en u kunt zich uitsluitend digitaal inschrijven via uw DigiD.
 
Woningzoekenden die ingeschreven staan op de gemeentelijke woningzoekendenlijst kunnen met voorrang deelnemen aan verkoopavonden voor een koopwoning of kavel in de Broeckgouw.
Let op! Wanneer je wilt deelnemen aan een specifiek keuzemoment, dien je je hiervoor actief aan te melden na de desbetreffende bouwmarkt.
 
Het college van B&W heeft op 8 november jl. besloten de definitie van de status ‘starter’ te verduidelijken. Een bij de gemeente ingeschreven woningzoekende wordt als starter aangemerkt, wanneer deze niet eerder een (gedeeltelijk) eigendomsaandeel heeft gehad in een woning. Dit betekent dat een starter:
  • Uitsluitend woonachtig (inwonend) is geweest bij diens ouders; en/of
  • Uitsluitend in een tijdelijke- of huursituatie woonachtig is of geweest (waaronder studentenkamers, huisbewaring, sociale- of particuliere huur); en/of
  • Samenwonend is geweest zonder een eigendomsaandeel in de woning.
Voor de huurgeschiedenis wordt bewijslast aan de inschrijver gevraagd ten tijde van inschrijven. De woongeschiedenis qua eigendomsaandeel wordt gecontroleerd aan de hand van in- of bijschrijving in het Kadaster.
 
Dit betekent dat een kandidaat doorstromer is wanneer die op enig moment een (gedeeltelijk) eigendomsaandeel heeft gehad in een woning. De peildatum is daartoe de datum van inschrijving in het woningzoekendenregister. Wanneer na inschrijving als woningzoekende sprake is van een mutatie in het woonadres, wordt de status nogmaals gecontroleerd.
 
De gemeente is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de bouwmarkten voor de volgende 10 Waterwoningen van het type ‘Beatrix’ in fase 7&8 en de laatste 32 koopwoningen in deelplan Keetzijde. We verwachten de bouwmarkten in februari 2017 te kunnen organiseren.
Zodra de definitieve data voor de bouwmarkten bekend zijn, wordt dit gecommuniceerd via de lokale media en de digitale nieuwsbrief van de Broeckgouw.
Sta je ingeschreven op de woningzoekendenlijst? Dan ontvang je voor de bouwmarkt een persoonlijke uitnodiging - bij voorkeur - via de berichtenbox van MijnOverheid. Mocht je je berichtenbox nog niet hebben geactiveerd, dan kun je dit heel gemakkelijk doen via mijn.overheid.nl.

Klik hier voor het digitale inschrijfformulier en schrijf je in op de gemeentelijke woningzoekendenlijst. De voorwaarden voor inschrijving zijn hier te vinden.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief