Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

22/09/2020 - Dinsdagavond 22 september werd de tweede informatieavond die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors’ zeer drukbezocht. Alle vooraf te reserveren tijdslots waren volgeboekt. 

Tussen 17:00 en 21:00 uur bezochten 200 bezoekers de grote zaal van de PX, verdeeld in groepen van 25 personen per half uur. Op deze wijze was het, ondanks de grote opkomst, voor bezoekers mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden en de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. Er zijn ontzettend veel vragen gesteld en er bestaat veel interesse in dit voor de gemeente nieuwe woningaanbod.

De gepresenteerde appartementen en woningen van circa 55 vierkante meter in een groene en waterrijke setting zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. Alle woningen hebben een VON- richtprijs van onder de € 200.000,-. Omdat deze woningen uitsluitend bedoeld zijn voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit, worden straks inkomenseisen gehanteerd bij de verkoop. 

In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed. Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. 
 
Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente. Tevens kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het project (onderaan onze homepage) om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

37 woningen Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw toegewezen

37 woningen Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw toegewezen
01/04/2021 - Op donderdagavond 1 april vond de keuzeavond plaats voor 5 grondgebonden woningen 32 appartementen uit het deelplan Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw. Vanwege de huidige coronamaatregelen vond de toewijzingsprocedure di...
> lees meer

Aanleg drempels Den Oeverlaan

Aanleg drempels Den Oeverlaan
21/03/2021 - Vanaf maandag 22 maart worden vier definitieve drempels aangebracht op de Den Oeverlaan. De weg zal gedurende deze werkzaamheden afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Omdat de drempels op verschillende plekken op de Den Oev...
> lees meer

Reminder: Aanmelden keuzeavond 'Oostrand fase 9&10'

Reminder: Aanmelden keuzeavond 'Oostrand fase 9&10'
09/02/2021 - Tot uiterlijk aanstaande vrijdag 12 februari is het nog mogelijk  je aan te melden voor de keuzeavond van het deelplan 'Oostrand fase 9&10'.  Dit kan via het DigiD aanmeldformulier op de gemeentelijke...
> lees meer

> Nieuwsarchief