Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

22/09/2020 - Dinsdagavond 22 september werd de tweede informatieavond die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors’ zeer drukbezocht. Alle vooraf te reserveren tijdslots waren volgeboekt. 

Tussen 17:00 en 21:00 uur bezochten 200 bezoekers de grote zaal van de PX, verdeeld in groepen van 25 personen per half uur. Op deze wijze was het, ondanks de grote opkomst, voor bezoekers mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden en de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. Er zijn ontzettend veel vragen gesteld en er bestaat veel interesse in dit voor de gemeente nieuwe woningaanbod.

De gepresenteerde appartementen en woningen van circa 55 vierkante meter in een groene en waterrijke setting zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. Alle woningen hebben een VON- richtprijs van onder de € 200.000,-. Omdat deze woningen uitsluitend bedoeld zijn voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit, worden straks inkomenseisen gehanteerd bij de verkoop. 

In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed. Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. 
 
Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente. Tevens kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het project (onderaan onze homepage) om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw
14/01/2021 - Op donderdag 14 januari 2021 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de gemeente Edam-Volendam en HSB Bouw uit Volendam voor de bouw van 72 koopwoningen, 18 huurwoningen en het kindcentrum in de Broeckgouw. Het betref...
> lees meer

Verkooppresentatie 'Oostrand fase 9&10'

Verkooppresentatie 'Oostrand fase 9&10'
12/01/2021 - Op 25 januari 2021 presenteert de gemeente Edam-Volendam de verkoopinformatie voor 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen in het deelplan ‘Oostrand fase 9&10’ in de Broeckgo...
> lees meer

Definitieve doorgang Wieringenlaan

Definitieve doorgang Wieringenlaan
17/12/2020 - Vandaag is de doorgang aan de Wieringenlaan (ter hoogte van de Meeuweplaat en Blauwe Slenk) definitief opengesteld.   Omdat de bouwwerkzaamheden nog niet afgerond zijn blijft de bouwweg toegankelijk voor bouwverkeer (r...
> lees meer

> Nieuwsarchief