Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

22/09/2020 - Dinsdagavond 22 september werd de tweede informatieavond die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors’ zeer drukbezocht. Alle vooraf te reserveren tijdslots waren volgeboekt. 

Tussen 17:00 en 21:00 uur bezochten 200 bezoekers de grote zaal van de PX, verdeeld in groepen van 25 personen per half uur. Op deze wijze was het, ondanks de grote opkomst, voor bezoekers mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden en de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. Er zijn ontzettend veel vragen gesteld en er bestaat veel interesse in dit voor de gemeente nieuwe woningaanbod.

De gepresenteerde appartementen en woningen van circa 55 vierkante meter in een groene en waterrijke setting zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. Alle woningen hebben een VON- richtprijs van onder de € 200.000,-. Omdat deze woningen uitsluitend bedoeld zijn voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit, worden straks inkomenseisen gehanteerd bij de verkoop. 

In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed. Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. 
 
Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente. Tevens kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het project (onderaan onze homepage) om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Werkzaamheden Natuurpark de Broeckgouw

Werkzaamheden Natuurpark de Broeckgouw
28/09/2020 - Van 30 september t/m 4 november is de doorgang van het natuurpark de Broeckgouw tijdelijk afgesloten. Dit betreft de langzaamverkeersverbinding die vanaf de Singapore door het natuurpark naar de Nieuwedieplaan loopt...
> lees meer

Werkzaamheden Den Oeverlaan

Werkzaamheden Den Oeverlaan
23/09/2020 - Van 24 september  t/m 30 september wordt er gewerkt aan de Den Oeverlaan. Van donderdag 24 tot en met dinsdag 29 september wordt de bocht Den Oeverlaan – Nieuwedieplaan aangepast en worden de goten langs het a...
> lees meer

Geslaagde eerste informatiemarkt 'De Hors'

Geslaagde eerste informatiemarkt 'De Hors'
21/09/2020 - Maandagavond 21 september vond de eerste informatiemarkt plaats die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors. In dit nieuwe deelplan aan de oostrand van de Broeckgouw worden 24 appartementen ...
> lees meer

> Nieuwsarchief