Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

Drukbezochte tweede avond informatiemarkt

22/09/2020 - Dinsdagavond 22 september werd de tweede informatieavond die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors’ zeer drukbezocht. Alle vooraf te reserveren tijdslots waren volgeboekt. 

Tussen 17:00 en 21:00 uur bezochten 200 bezoekers de grote zaal van de PX, verdeeld in groepen van 25 personen per half uur. Op deze wijze was het, ondanks de grote opkomst, voor bezoekers mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden en de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. Er zijn ontzettend veel vragen gesteld en er bestaat veel interesse in dit voor de gemeente nieuwe woningaanbod.

De gepresenteerde appartementen en woningen van circa 55 vierkante meter in een groene en waterrijke setting zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. Alle woningen hebben een VON- richtprijs van onder de € 200.000,-. Omdat deze woningen uitsluitend bedoeld zijn voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit, worden straks inkomenseisen gehanteerd bij de verkoop. 

In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed. Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. 
 
Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente. Tevens kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het project (onderaan onze homepage) om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief