Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Vooruitgang. Bij dit project was de Vooruitgang vanaf het begin en tijdens alle fases nauw bij betrokken.
 
Bij het feestelijk moment  waren Fred de Boer (directeur van de Vooruitgang), Bernard Eeltink (Coördinator Vastgoed van de Vooruitgang), Marisa Kes (wethouder ruimtelijke ontwikkeling gemeente), Stefan Steur (afdelingshoofd ruimtelijke ontwikkeling gemeente)  en Hans Yntema (opstalmanager de Broeckgouw) aanwezig. Wethouder Marisa heeft bij de overdracht de sleutel symbolisch overhandigd aan Fred de Boer.
 
Het wooncomplex De Riepel betreft  18 sociale huurappartementen voor jongeren en ligt aan de zuidkant van de nieuwbouwwijk de Broeckgouw, langs de Kimsterweg naast basisschool de Blokwhere. Het Kindcentrum zal in november 2022 opgeleverd worden aan de gemeente Edam-Volendam. Momenteel is de gemeente bezig met het woonrijp maken van de openbare ruimte rondom dit complex.
 
Het gebouw is ontworpen door AGS Architects uit Amsterdam. AGS Architcs is een onafhankelijk adviesbureau dat internationale diensten levert op het gebied van Masterplanning, Stedenbouw, Landschapsarchitectuur en Architectuur.
 
De appartementen worden op de eerste en tweede verdieping gerealiseerd. Het gebouw heeft een collectief warmtepompsysteem en is voorzien van zonnepanelen op het dak. Dit maakt het  gebouw energieneutraal. De daktuin met groenvoorziening en een open ruimte vormt het centrale hart van de woningen.
De gemeente Edam-Volendam en de Vooruitgang hebben hard gewerkt aan het vergroten van het huurwoningenaanbod in Volendam.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

Aanleg parkeerterrein Sportcampus ETB Sombroek

Aanleg parkeerterrein Sportcampus ETB Sombroek
20/12/2021 - Op dit moment wordt hard gewerkt aan het parkeerterrein van de Sportcampus ETB Sombroek en de Bouwgouw. Dit parkeerterrein met een capaciteit van 90 parkeerplaatsen bestaat uit een combinatie van grastegels en waterpasserende...
> lees meer

> Nieuwsarchief