Gemeenteraad Edam-Volendam unaniem achter plan woningbouw Keetzijde

Gemeenteraad Edam-Volendam unaniem achter plan woningbouw Keetzijde

13/03/2015 - De kern Edam is onderhavig aan bevolkingskrimp. Jonge huishoudens trekken immers weg door het gebrek aan passende en betaalbare huisvesting, zo blijkt uit het in 2014 uitgevoerde woningbehoefte onderzoek van Companen. Om deze krimp tegen te gaan en het voorzieningenpeil in stand te houden, heeft de gemeente een op de behoefte aansluitend woningprogramma voor deelgebied Keetzijde in de Broeckgouw uitgewerkt.
 
De resultaten van deze haalbaarheidsstudie zijn op donderdag 12 maart gepresenteerd aan de gemeenteraad. Waar in de oorspronkelijke plannen voor Keetzijde nog sprake was van een exclusief – en daardoor duur – woningaanbod, is nu een wijkje van circa 80 woningen uitgewerkt voor jonge starters.
 
Op een unieke locatie, omringd door natuur, is ruimte voor 58 grondgebonden koopwoningen, een aantal kavels en huurwoningen. De ontwerpuitwerking kent de karakteristieke typeringen van de Edammer woningen.
 

Deelgebied Keetzijde, omringd door natuur
 
De gemeenteraad heeft unaniem enthousiast gereageerd op de presentatie. Het aangepaste woningprogramma “toont ambitie”, “blijkt betaalbaar voor verschillende doelgroepen” en “sluit aan op de behoefte”. De gepresenteerde “kwaliteit van het plan is bovendien fantastisch”. De Raad heeft dan ook ingestemd met de verdere uitwerking hiervan. Bij de herziening van de grond- en opstalexploitatie kan het woningprogramma nog vóór de zomer vastgesteld worden om in 2016 in verkoop te kunnen met de eerste woningen.
 
Een belangrijk onderdeel vormt de eventuele ontsluiting van dit deelgebied op de Keetzijde, als op Edam georiënteerde woonwijk. Daartoe is een bestemmingsplan procedure gestart en wordt nader verkeerskundig onderzoek én marktonderzoek verricht over de exact te realiseren ontsluiting(en).
Tijdens de vragenronde na de presentatie werd duidelijk dat voor álle raadspartijen een ontsluiting op de Keetzijde een bespreekbaar punt is, mits deze onderzoeken daar aanleiding toe geven en dit qua ontwerp daadwerkelijk goed inpasbaar is.
 

Deelgebied Keetzijde, vanaf natuurpark
 

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief