Geslaagde eerste informatiemarkt 'De Hors'

Geslaagde eerste informatiemarkt 'De Hors'

21/09/2020 - Maandagavond 21 september vond de eerste informatiemarkt plaats die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors. In dit nieuwe deelplan aan de oostrand van de Broeckgouw worden 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen gerealiseerd voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit. 

Vanwege de huidige RIVM maatregelen in verband met het coronavirus was het voor belangstellenden verplicht om vooraf een reservering te plaatsen. In vier tijdslots van een half uur waren in totaal 73 geïnteresseerden aanwezig om de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. 
 
De gepresenteerde appartementen en woningen zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed.

Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. Omdat deze woningen uitsluitend voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit bedoeld zijn, worden - voor het eerst in de Broeckgouw – inkomenseisen gesteld bij de toewijzing. 
 
Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente. Tevens kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het project via www.debroeckgouw.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

37 woningen Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw toegewezen

37 woningen Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw toegewezen
01/04/2021 - Op donderdagavond 1 april vond de keuzeavond plaats voor 5 grondgebonden woningen 32 appartementen uit het deelplan Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw. Vanwege de huidige coronamaatregelen vond de toewijzingsprocedure di...
> lees meer

Aanleg drempels Den Oeverlaan

Aanleg drempels Den Oeverlaan
21/03/2021 - Vanaf maandag 22 maart worden vier definitieve drempels aangebracht op de Den Oeverlaan. De weg zal gedurende deze werkzaamheden afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Omdat de drempels op verschillende plekken op de Den Oev...
> lees meer

Reminder: Aanmelden keuzeavond 'Oostrand fase 9&10'

Reminder: Aanmelden keuzeavond 'Oostrand fase 9&10'
09/02/2021 - Tot uiterlijk aanstaande vrijdag 12 februari is het nog mogelijk  je aan te melden voor de keuzeavond van het deelplan 'Oostrand fase 9&10'.  Dit kan via het DigiD aanmeldformulier op de gemeentelijke...
> lees meer

> Nieuwsarchief