Geslaagde eerste informatiemarkt 'De Hors'

Geslaagde eerste informatiemarkt 'De Hors'

21/09/2020 - Maandagavond 21 september vond de eerste informatiemarkt plaats die de gemeente Edam-Volendam organiseerde voor het deelplan 'De Hors. In dit nieuwe deelplan aan de oostrand van de Broeckgouw worden 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen gerealiseerd voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit. 

Vanwege de huidige RIVM maatregelen in verband met het coronavirus was het voor belangstellenden verplicht om vooraf een reservering te plaatsen. In vier tijdslots van een half uur waren in totaal 73 geïnteresseerden aanwezig om de brochures af te halen, de maquette te bekijken en vragen te stellen aan de medewerkers van het projectbureau. 
 
De gepresenteerde appartementen en woningen zijn ontworpen door Rudy Uytenhaak + partners architecten. In de komende maanden worden de voorlopige ontwerpen uitgewerkt tot definitieve ontwerpen en wordt de bouw van de woningen aanbesteed.

Medio 2021 organiseert de gemeente een bouwmarkt, waarbij de gedetailleerde ontwerpen worden gepresenteerd en de prijs per woning bekend is. Vanaf de bouwmarkt kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de keuzeavond, die kort daarna plaatsvind. Omdat deze woningen uitsluitend voor de doelgroep starters met een beperkte leencapaciteit bedoeld zijn, worden - voor het eerst in de Broeckgouw – inkomenseisen gesteld bij de toewijzing. 
 
Geïnteresseerden voor een woning of appartement kunnen zich nog inschrijven als woningzoekende bij de gemeente. Tevens kun je jezelf aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het project via www.debroeckgouw.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Schrijf je uiterlijk 28 januari in voor De Hors

Schrijf je uiterlijk 28 januari in voor De Hors
20/01/2021 - In het voorjaar 2021 start de verkoop van de 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen in De Hors. Omdat deze woningen speciaal zijn ontwikkeld voor de doelgroep starters met een beperkt inkomen, wordt het toewijzingsbele...
> lees meer

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw
14/01/2021 - Op donderdag 14 januari 2021 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de gemeente Edam-Volendam en HSB Bouw uit Volendam voor de bouw van 72 koopwoningen, 18 huurwoningen en het kindcentrum in de Broeckgouw. Het betref...
> lees meer

Verkooppresentatie 'Oostrand fase 9&10'

Verkooppresentatie 'Oostrand fase 9&10'
12/01/2021 - Op 25 januari 2021 presenteert de gemeente Edam-Volendam de verkoopinformatie voor 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen in het deelplan ‘Oostrand fase 9&10’ in de Broeckgo...
> lees meer

> Nieuwsarchief