HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

14/01/2021 - Op donderdag 14 januari 2021 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de gemeente Edam-Volendam en HSB Bouw uit Volendam voor de bouw van 72 koopwoningen, 18 huurwoningen en het kindcentrum in de Broeckgouw. Het betreft de laatste bouwplannen die nog gerealiseerd zullen worden in deze nieuwbouwwijk. Namens de gemeente ondertekende wethouder Koning op het projectbureau aan de Deimpt de overeenkomst en zette Camiel Honselaar als directeur van HSB zijn handtekening.
 
Wethouder Koning gaf aan zeer content te zijn dat HSB als lokale aannemer wederom woningen mag realiseren in de Broeckgouw. Camiel Honselaar vult aan dat het een prachtig project is van hoge kwaliteit, waar HSB graag een bijdrage aan wil leveren. Zeker ook omdat er veel inwoners van de gemeente hier komen te wonen.
 
De ondertekening van het contract vormt de afronding van de aanbestedingsprocedure voor de bouw van deze woningen, die door de gemeente Edam-Volendam zijn ontwikkeld. Nadat HSB Bouw enkele jaren eerder al meer dan 200 woningen in fase 4&6 en fase 7&8 heeft gebouwd, zal zij in 2021 en 2022 dus ook de laatste drie deelplannen van de Broeckgouw realiseren.

Naast basisschool de Blokwhere komt een kindcentrum (kinderopvangruimtes voor het CBW) met daarboven 18 sociale huurwoningen voor de Vooruitgang. In het deelplan ‘Oostrand fase 9&10’ worden 37 starterwoningen gebouwd die in januari in verkoop gepresenteerd worden en het deelplan De Hors bestaat uit 32 kleinere koopwoningen (doelgroep met beperkte leencapaciteit). Dit zullen de laatste woningen zijn die in de Broeckgouw nog verkocht en gebouwd gaan worden. Indien de verkoop voorspoedig verloopt, zullen alle deelplannen nog in 2021 in aanbouw worden genomen.
 
De gemeente Edam-Volendam is verheugd dat er veel bouwpersoneel uit de gemeente zelf de komende jaren aan de slag kan bij dit gemeentelijke nieuwbouwproject en wenst HSB Bouw veel succes bij de bouwwerkzaamheden.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief