HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

HSB bouwt laatste deelplannen in de Broeckgouw

14/01/2021 - Op donderdag 14 januari 2021 is de samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de gemeente Edam-Volendam en HSB Bouw uit Volendam voor de bouw van 72 koopwoningen, 18 huurwoningen en het kindcentrum in de Broeckgouw. Het betreft de laatste bouwplannen die nog gerealiseerd zullen worden in deze nieuwbouwwijk. Namens de gemeente ondertekende wethouder Koning op het projectbureau aan de Deimpt de overeenkomst en zette Camiel Honselaar als directeur van HSB zijn handtekening.
 
Wethouder Koning gaf aan zeer content te zijn dat HSB als lokale aannemer wederom woningen mag realiseren in de Broeckgouw. Camiel Honselaar vult aan dat het een prachtig project is van hoge kwaliteit, waar HSB graag een bijdrage aan wil leveren. Zeker ook omdat er veel inwoners van de gemeente hier komen te wonen.
 
De ondertekening van het contract vormt de afronding van de aanbestedingsprocedure voor de bouw van deze woningen, die door de gemeente Edam-Volendam zijn ontwikkeld. Nadat HSB Bouw enkele jaren eerder al meer dan 200 woningen in fase 4&6 en fase 7&8 heeft gebouwd, zal zij in 2021 en 2022 dus ook de laatste drie deelplannen van de Broeckgouw realiseren.

Naast basisschool de Blokwhere komt een kindcentrum (kinderopvangruimtes voor het CBW) met daarboven 18 sociale huurwoningen voor de Vooruitgang. In het deelplan ‘Oostrand fase 9&10’ worden 37 starterwoningen gebouwd die in januari in verkoop gepresenteerd worden en het deelplan De Hors bestaat uit 32 kleinere koopwoningen (doelgroep met beperkte leencapaciteit). Dit zullen de laatste woningen zijn die in de Broeckgouw nog verkocht en gebouwd gaan worden. Indien de verkoop voorspoedig verloopt, zullen alle deelplannen nog in 2021 in aanbouw worden genomen.
 
De gemeente Edam-Volendam is verheugd dat er veel bouwpersoneel uit de gemeente zelf de komende jaren aan de slag kan bij dit gemeentelijke nieuwbouwproject en wenst HSB Bouw veel succes bij de bouwwerkzaamheden.

37 woningen Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw toegewezen

37 woningen Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw toegewezen
01/04/2021 - Op donderdagavond 1 april vond de keuzeavond plaats voor 5 grondgebonden woningen 32 appartementen uit het deelplan Oostrand fase 9&10 in de Broeckgouw. Vanwege de huidige coronamaatregelen vond de toewijzingsprocedure di...
> lees meer

Aanleg drempels Den Oeverlaan

Aanleg drempels Den Oeverlaan
21/03/2021 - Vanaf maandag 22 maart worden vier definitieve drempels aangebracht op de Den Oeverlaan. De weg zal gedurende deze werkzaamheden afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Omdat de drempels op verschillende plekken op de Den Oev...
> lees meer

Reminder: Aanmelden keuzeavond 'Oostrand fase 9&10'

Reminder: Aanmelden keuzeavond 'Oostrand fase 9&10'
09/02/2021 - Tot uiterlijk aanstaande vrijdag 12 februari is het nog mogelijk  je aan te melden voor de keuzeavond van het deelplan 'Oostrand fase 9&10'.  Dit kan via het DigiD aanmeldformulier op de gemeentelijke...
> lees meer

> Nieuwsarchief