Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

Informatieavond aanpassingen Ringlaan in de Broeckgouw

30/06/2015 - In het najaar van 2015 worden de eerste maatregelen voor de aanpassing van de inrichting van de Ringlaan van de Broeckgouw getroffen.
De Ringlaan wordt gevormd door de Franekerlaan, Wieringenlaan, Den Oeverlaan en Nieuwedieplaan.
 
Op basis van ervaringen tot nu toe, blijkt dat de huidige inrichting van de Ringlaan niet voldoende aansluit bij een autoluwe en kindvriendelijke wijk, zoals deze wel bedoeld is. Er wordt vaak te hard gereden. De huidige inrichting straalt kennelijk niet genoeg uit dat men in de hele wijk ’de Broeckgouw’ niet harder dan 30 km/u mag rijden. De gemeente Edam-Volendam heeft onderzocht hoe de verkeerssituatie in de Broeckgouw zo snel mogelijk veiliger gemaakt kan worden en bewoners én bezoekers er bewust van te maken dat de hele wijk een 30 km-zone is.
 
Op dinsdagavond 30 juni jl. werden de wijzigingen in de inrichting van de Ringlaan gepresenteerd door Jelle Kaars, verkeerskundige van de gemeente Edam-Volendam en Huub Niesen, stedenbouwkundig supervisor van Kuiper Compagnons.
 
Na de presentatie was er gelegenheid voor het stellen van vragen door de bewoners van de wijk, de directie van de supermarkt en de beide basisscholen.

De aanwezigen stonden allen positief tegenover de gepresenteerde aanpassingen en zijn blij dat de gemeente deze maatregelen treft.

Klik hier voor een pdf van de presentatie.

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief