Informatieavond de Broeckgouw uitstekend bezocht!

Informatieavond de Broeckgouw uitstekend bezocht!

14/12/2011 - De informatieavond van fase 4 en 6 van de Broeckgouw is uitstekend bezocht. De gemeente Edam-Volendam organiseerde dinsdag 13 december jongstleden een inloopavond in de PiusX, waar alle geïnteresseerden kennis konden nemen van de eerste beelden van de 111 woningen die in fase 4 en 6 ontwikkeld worden. Bovendien werden in de informatiebrochures de richtprijzen gepresenteerd. Daarnaast kon de verkoopdocumentatie van de GPO- kavels ingekeken worden.

De avond is bezocht door ruim 400 bezoekers. Vooral rond de maquette van de wijk – waarin de ontwerpen van fase 4 en 6 waren geplaatst – was het continu druk en werden de verschillende ontwikkelingen door de medewerkers van de gemeente en de makelaarskantoren uitgebreid toegelicht. De algemene indruk is dat de bezoekers goed geïnformeerd en enthousiast naar huis gingen om daar op hun gemak de meegekregen informatie na te lezen. De gepresenteerde informatie is inmiddels ook te vinden op www.debroeckgouw.nl.

Fase 4 en 6
Fase 4 en 6 van de Broeckgouw bestaat uit een gevarieerd aanbod van 111 woningen van de architecten Kim van Cauter – bekend van de ´Herenhuizen´ uit fase 2 – en Steef Luijten. De woningen worden ontwikkeld ten oosten van fase 2. Er wordt een variëteit aan woningen in verschillende prijsklassen aangeboden die goed aansluit bij de resultaten van het woonwensonderzoek uit 2011.

Het oorspronkelijke woningprogramma van fase 6 bestond uit een duur segment van vrije kavels. De gemeente heeft zich ingespannen dit om te zetten naar een goedkoper, nog steeds overwegend luxe, segment dat overeenkomt met de meest populaire woningtypes uit fase 2.

Van de woningen zijn tijdens de informatieavond de zogenoemde ´artist impressions´ gepresenteerd, op basis van de voorlopige woningontwerpen. Tijdens de bouwmarkt die in juni 2012 wordt georganiseerd, zullen de definitieve woningontwerpen inclusief plattegronden en opties worden gepresenteerd. De eerste keuzeavond wordt georganiseerd in september 2012, zodat de bij goede verkoopresultaten in het laatste kwartaal reeds gestart kan worden met de bouw.

In de informatiebrochure zijn de richtprijzen van de verschillende woningtypen bekend gemaakt. Deze richtprijzen zijn bepaald op basis van een kostencalculatie op basis van de voorlopige woningontwerpen en zijn vergelijkbaar met de richtprijzen die voor fase 2 gepresenteerd zijn in juli 2010. Inmiddels is gestart met de aanbesteding van de bouw. Wanneer zich aanbestedingsvoordelen voordoen, zoals eerder voor fase 2 van de Broeckgouw, kan dat resulteren in lagere VON- prijzen dan de gepresenteerde richtprijzen. In de richtprijzen wordt bovendien reeds uitgegaan van standaard vrijstaande gemetselde bergingen achter in de tuin voor de rijwoningen.

GPO- kavels
De succesvolle ontwikkeling van de GPO- kavels in fase 2 heeft duidelijk interesse aangewakkerd. Veel woningzoekenden hebben gevraagd naar het aanbod in fase 4. Naast de 111 woningen die door de gemeente ontwikkeld worden, geeft de gemeente in fase 4 ook 8 kavels in Gezamenlijk Particulier Opdrachtgeverschap (GPO) uit. De definitieve verkoopinformatie is vanaf woensdag 14 december af te halen bij de verkopend makelaars; Steur makelaars en nemassdeboer makelaardij. Aanmelden via het aanmeldingsformulier kan tot 23 januari, gevolgd door de keuzeavond in februari.

Deelgebied Keetzijde
Tijdens de informatieavond werd een eerste indruk gegeven van de ontwikkelingen in deelgebied Keetzijde. Binnen de organisatie wordt er hard gewerkt om in de eerste helft van 2012 een verkavelingplan te kunnen presenteren en te starten met de woningontwerpen. Het streven is deze woningbouwfase gelijktijdig met fase 7 van de Broeckgouw aan te kunnen bieden op een bouwmarkt medio 2013.
 
Projectbureau de Broeckgouw
Voor het afhalen van informatiebrochures en stellen van uw vragen kunt u vanaf heden niet alleen terecht bij de verkopend makelaars, maar tevens op het projectbureau van de Broeckgouw, gevestigd aan de Zeestraat 35A te Volendam. Op maandagochtend (09:00 – 12:00) en donderdagmiddag (13:00 – 16:00) is er een vrije inloop.

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief