Meer papiercontainers in de Broeckgouw

Meer papiercontainers in de Broeckgouw

04/04/2019 - Afval scheiden in de Broeckgouw wordt eenvoudiger. Op verschillende locaties worden deze week nieuwe ondergrondse papiercontainers geplaatst. De komende twee maanden volgen er nog twee.
Om plaats te maken voor alle nieuwe papiercontainers komen sommige ondergrondse restafvalcontainers te vervallen. Er is op toegezien dat er voor alle bewoners voldoende afvalcontainers zijn op loopafstand van hun woning.

Download hier de pdf met alle nieuwe locaties van de afvalcontainers

De gemeente Edam-Volendam heeft de ambitie om in 2020 het restafval per inwoner terug te brengen van 265 kilo naar 100 kilo per jaar. Op dit moment zit er nog te veel GFT-afval, karton, glas en textiel in het restafval, dit is zonde, want dit deze grondstoffen kunnen goed gerecycled worden. 

Afval scheiden in de Broeckgouw
Restafval
Het huishoudelijk afval kan in huisvuilzakken in een verzamelcontainer bij u in de buurt.

GFT-afval
Voor groente-, fruit en tuinafval beschikt elke woning over een biobak. In de zomermaanden wordt het GFT-afval elke dinsdag ingezameld. In de maanden december, januari, februari en maart wordt het GFT-afval eens in de twee weken op dinsdag ingezameld.

Papier en karton
Papier en karton wordt ingezameld door verenigingen of kan in een aparte verzamelcontainer.

Textiel
U kunt textiel ook inleveren in de aparte verzamelcontainers die her en der in de gemeente te vinden zijn.

Glas
Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de overkant van Zwembad de Waterdam/sporthal de Seinpaal.

Plastic, metaal en drankenkartons
Plastic, metaal en drankenkartons mogen bij het restafval. Via een speciale installatie wordt plastic, metaal en drankenkartons uit het restafval gefilterd, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Nog drie dagen om je aan te melden voor de keuzeavond!

Nog drie dagen om je aan te melden voor de keuzeavond!
17/12/2019 - Wil jij in aanmerking komen voor één van de 8 watervilla's en/of één van de 10 patiowoningen voor de doelgroep 55+ en heb je je nog niet aangemeld? Je hebt nog tot en met vrijdag 20 d...
> lees meer

Bouwweg tijdelijk afgesloten

Bouwweg tijdelijk afgesloten
16/12/2019 - Vanwege geplande grondwerkzaamheden zal de bouwweg aan de oostzijde van de Broeckgouw van maandag 16 december tot en met dinsdag 17 december worden afgesloten.   (Bouw)verkeer zal gedurende deze dagen worden omgeleid v...
> lees meer

Veel enthousiaste reacties tijdens bouwmarkt patiowoningen en watervilla’s

Veel enthousiaste reacties tijdens bouwmarkt patiowoningen en watervilla’s
26/11/2019 - Afgelopen dinsdag 26 november organiseerde de gemeente Edam-Volendam een bouwmarkt in de PX Volendam. Deze avond werd de verkoopinformatie gepresenteerd van 10 patiowoningen voor senioren en 8 watervilla’s. Veel geï...
> lees meer

> Nieuwsarchief