Meer papiercontainers in de Broeckgouw

Meer papiercontainers in de Broeckgouw

04/04/2019 - Afval scheiden in de Broeckgouw wordt eenvoudiger. Op verschillende locaties worden deze week nieuwe ondergrondse papiercontainers geplaatst. De komende twee maanden volgen er nog twee.
Om plaats te maken voor alle nieuwe papiercontainers komen sommige ondergrondse restafvalcontainers te vervallen. Er is op toegezien dat er voor alle bewoners voldoende afvalcontainers zijn op loopafstand van hun woning.

Download hier de pdf met alle nieuwe locaties van de afvalcontainers

De gemeente Edam-Volendam heeft de ambitie om in 2020 het restafval per inwoner terug te brengen van 265 kilo naar 100 kilo per jaar. Op dit moment zit er nog te veel GFT-afval, karton, glas en textiel in het restafval, dit is zonde, want dit deze grondstoffen kunnen goed gerecycled worden. 

Afval scheiden in de Broeckgouw
Restafval
Het huishoudelijk afval kan in huisvuilzakken in een verzamelcontainer bij u in de buurt.

GFT-afval
Voor groente-, fruit en tuinafval beschikt elke woning over een biobak. In de zomermaanden wordt het GFT-afval elke dinsdag ingezameld. In de maanden december, januari, februari en maart wordt het GFT-afval eens in de twee weken op dinsdag ingezameld.

Papier en karton
Papier en karton wordt ingezameld door verenigingen of kan in een aparte verzamelcontainer.

Textiel
U kunt textiel ook inleveren in de aparte verzamelcontainers die her en der in de gemeente te vinden zijn.

Glas
Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de overkant van Zwembad de Waterdam/sporthal de Seinpaal.

Plastic, metaal en drankenkartons
Plastic, metaal en drankenkartons mogen bij het restafval. Via een speciale installatie wordt plastic, metaal en drankenkartons uit het restafval gefilterd, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Start bouw tweede verkoopcluster fase 9&10

Start bouw tweede verkoopcluster fase 9&10
22/05/2019 - In fase 9&10 in de Broeckgouw is TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep van start gegaan met de bouw van het tweede verkoopcluster. Dit werd afgelopen woensdagmiddag 22 mei op feestelijke wijze gevierd&nbs...
> lees meer

Gemeente Edam-Volendam zet in op betaalbare koopwoningen

Gemeente Edam-Volendam zet in op betaalbare koopwoningen
17/05/2019 - Op donderdag 16 mei heeft de gemeenteraad van Edam-Volendam ingestemd met een voorstel om 33 goedkope koopwoningen te ontwikkelen in de Broeckgouw, in plaats van een luxe woontoren. Aan de oostrand van deze nieuwbouwwijk kome...
> lees meer

Aanmelden keuzeavond verkoopcluster 3

Aanmelden keuzeavond verkoopcluster 3
06/05/2019 - Op donderdag 27 juni vindt de keuzeavond plaats voor de 42 woningen uit het derde verkoopclsuter van fase 9&10 in de Broeckgouw. De keuzeavond vindt plaats in de grote zaal van Pop- en Cultuurhuis PX. Interesse in...
> lees meer

> Nieuwsarchief