Meer papiercontainers in de Broeckgouw

Meer papiercontainers in de Broeckgouw

04/04/2019 - Afval scheiden in de Broeckgouw wordt eenvoudiger. Op verschillende locaties worden deze week nieuwe ondergrondse papiercontainers geplaatst. De komende twee maanden volgen er nog twee.
Om plaats te maken voor alle nieuwe papiercontainers komen sommige ondergrondse restafvalcontainers te vervallen. Er is op toegezien dat er voor alle bewoners voldoende afvalcontainers zijn op loopafstand van hun woning.

Download hier de pdf met alle nieuwe locaties van de afvalcontainers

De gemeente Edam-Volendam heeft de ambitie om in 2020 het restafval per inwoner terug te brengen van 265 kilo naar 100 kilo per jaar. Op dit moment zit er nog te veel GFT-afval, karton, glas en textiel in het restafval, dit is zonde, want dit deze grondstoffen kunnen goed gerecycled worden. 

Afval scheiden in de Broeckgouw
Restafval
Het huishoudelijk afval kan in huisvuilzakken in een verzamelcontainer bij u in de buurt.

GFT-afval
Voor groente-, fruit en tuinafval beschikt elke woning over een biobak. In de zomermaanden wordt het GFT-afval elke dinsdag ingezameld. In de maanden december, januari, februari en maart wordt het GFT-afval eens in de twee weken op dinsdag ingezameld.

Papier en karton
Papier en karton wordt ingezameld door verenigingen of kan in een aparte verzamelcontainer.

Textiel
U kunt textiel ook inleveren in de aparte verzamelcontainers die her en der in de gemeente te vinden zijn.

Glas
Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de overkant van Zwembad de Waterdam/sporthal de Seinpaal.

Plastic, metaal en drankenkartons
Plastic, metaal en drankenkartons mogen bij het restafval. Via een speciale installatie wordt plastic, metaal en drankenkartons uit het restafval gefilterd, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief