Meer papiercontainers in de Broeckgouw

Meer papiercontainers in de Broeckgouw

04/04/2019 - Afval scheiden in de Broeckgouw wordt eenvoudiger. Op verschillende locaties worden deze week nieuwe ondergrondse papiercontainers geplaatst. De komende twee maanden volgen er nog twee.
Om plaats te maken voor alle nieuwe papiercontainers komen sommige ondergrondse restafvalcontainers te vervallen. Er is op toegezien dat er voor alle bewoners voldoende afvalcontainers zijn op loopafstand van hun woning.

Download hier de pdf met alle nieuwe locaties van de afvalcontainers

De gemeente Edam-Volendam heeft de ambitie om in 2020 het restafval per inwoner terug te brengen van 265 kilo naar 100 kilo per jaar. Op dit moment zit er nog te veel GFT-afval, karton, glas en textiel in het restafval, dit is zonde, want dit deze grondstoffen kunnen goed gerecycled worden. 

Afval scheiden in de Broeckgouw
Restafval
Het huishoudelijk afval kan in huisvuilzakken in een verzamelcontainer bij u in de buurt.

GFT-afval
Voor groente-, fruit en tuinafval beschikt elke woning over een biobak. In de zomermaanden wordt het GFT-afval elke dinsdag ingezameld. In de maanden december, januari, februari en maart wordt het GFT-afval eens in de twee weken op dinsdag ingezameld.

Papier en karton
Papier en karton wordt ingezameld door verenigingen of kan in een aparte verzamelcontainer.

Textiel
U kunt textiel ook inleveren in de aparte verzamelcontainers die her en der in de gemeente te vinden zijn.

Glas
Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de overkant van Zwembad de Waterdam/sporthal de Seinpaal.

Plastic, metaal en drankenkartons
Plastic, metaal en drankenkartons mogen bij het restafval. Via een speciale installatie wordt plastic, metaal en drankenkartons uit het restafval gefilterd, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Tijdelijke omleiding Keetzijde

Tijdelijke omleiding Keetzijde
29/07/2019 - Direct na de bouwvak, op 19 augustus, begint de aanleg van de definitieve toegangsweg van de wijk Keetzijde.  Let op: In deze periode is de wijk Keetzijde uitsluitend te bereiken via de Broeckgouw over een tijdel...
> lees meer

Avontuurlijke hangbrug in natuurpark gereed

Avontuurlijke hangbrug in natuurpark gereed
04/07/2019 - In het verlengde van de brug vanaf de Keetzijde is een avontuurlijke hangbrug en een vlonderpad gerealiseerd. De basis van de brug was al enkele weken gereed, nu is ook de touwconstructie aan de brug bevestigd en is de b...
> lees meer

29 woningen verkocht tijdens keuzevond verkoopcluster 3

29 woningen verkocht tijdens keuzevond verkoopcluster 3
27/06/2019 - Op donderdagavond 27 juni vond de keuzeavond plaats voor het derde verkoopcluster in fase 9&10 van de Broeckgouw. Veel kandidaat kopers waren aanwezig in de PX. Uiteindelijk werden op deze avond 29 woningen toegewezen. ...
> lees meer

> Nieuwsarchief