Meer papiercontainers in de Broeckgouw

Meer papiercontainers in de Broeckgouw

04/04/2019 - Afval scheiden in de Broeckgouw wordt eenvoudiger. Op verschillende locaties worden deze week nieuwe ondergrondse papiercontainers geplaatst. De komende twee maanden volgen er nog twee.
Om plaats te maken voor alle nieuwe papiercontainers komen sommige ondergrondse restafvalcontainers te vervallen. Er is op toegezien dat er voor alle bewoners voldoende afvalcontainers zijn op loopafstand van hun woning.

Download hier de pdf met alle nieuwe locaties van de afvalcontainers

De gemeente Edam-Volendam heeft de ambitie om in 2020 het restafval per inwoner terug te brengen van 265 kilo naar 100 kilo per jaar. Op dit moment zit er nog te veel GFT-afval, karton, glas en textiel in het restafval, dit is zonde, want dit deze grondstoffen kunnen goed gerecycled worden. 

Afval scheiden in de Broeckgouw
Restafval
Het huishoudelijk afval kan in huisvuilzakken in een verzamelcontainer bij u in de buurt.

GFT-afval
Voor groente-, fruit en tuinafval beschikt elke woning over een biobak. In de zomermaanden wordt het GFT-afval elke dinsdag ingezameld. In de maanden december, januari, februari en maart wordt het GFT-afval eens in de twee weken op dinsdag ingezameld.

Papier en karton
Papier en karton wordt ingezameld door verenigingen of kan in een aparte verzamelcontainer.

Textiel
U kunt textiel ook inleveren in de aparte verzamelcontainers die her en der in de gemeente te vinden zijn.

Glas
Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de overkant van Zwembad de Waterdam/sporthal de Seinpaal.

Plastic, metaal en drankenkartons
Plastic, metaal en drankenkartons mogen bij het restafval. Via een speciale installatie wordt plastic, metaal en drankenkartons uit het restafval gefilterd, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Nu beschikbaar: vrije kavels aan de Wieringenlaan

Nu beschikbaar: vrije kavels aan de Wieringenlaan
27/09/2019 - Op dit moment biedt de gemeente Edam-Volendam vier vrije kavels in verkoop aan. Deze ruime zelfbouwkavels liggen aan de Wieringenlaan in fase 6 van de Broeckgouw. De kavels zijn ruim 300 m2 groot.   Eerder dit jaar zij...
> lees meer

De Friese Vlaak: verzorgd wonen in de Broeckgouw

De Friese Vlaak: verzorgd wonen in de Broeckgouw
19/09/2019 - Afgelopen maand is KBK Bouwgroep begonnen met de bouw van de Friese Vlaak: 102 woonzorgappartementen voor ouderen in de Broeckgouw. De oplevering staat eind 2020 op de planning. De Friese Vlaak wordt een modern woonzorg-co...
> lees meer

Keuzeavond vrije kavels Wieringenlaan

Keuzeavond vrije kavels Wieringenlaan
21/08/2019 - Op dit moment biedt de gemeente Edam-Volendam 6 vrije kavels in verkoop aan in fase 4&6 van de Broeckgouw. De brede kavels zijn gelegen aan de Wieringenlaan. Je hebt nog tot en met 29 augustus om je aan te melden voor ...
> lees meer

> Nieuwsarchief