Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst

Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst

14/08/2015 - De woningzoekendenlijst voor de Broeckgouw is, in aanloop naar de bouwmarkt in september, opengesteld voor nieuwe inschrijvingen. Inschrijven is mogelijk van 17 augustus tot en met 11 september 2015. Woningzoekenden die ingeschreven staan op de gemeentelijke woningzoekendenlijst kunnen met voorrang deelnemen aan verkoopavonden voor een koopwoning of kavel in de Broeckgouw.
 
Voor de tweede helft van 2015 staan de volgende ontwikkelingen gepland voor de Broeckgouw:
 • Verkoop 19 starterwoningen fase 7&8
  Op 22 september organiseert de gemeente Edam-Volendam een bouwmarkt voor nieuwe starterwoningen in fase 7&8. Tijdens deze avond zijn de verkoopbrochures en aanmeldingsformulieren af te halen en start de aanmeldingsperiode voor de keuzeavond. Alle ingeschreven woningzoekenden worden per brief uitgenodigd voor de bouwmarkt.
 • Verkoop 4 twee-onder-een-kapwoningen
  Tijdens de bouwmarkt van 22 september worden tevens 4 twee-onder-een-kap woningen van het type ‘Michelle’ in fase 4 in verkoop gepresenteerd. Bijzonder ruime woningen tegen een scherpe verkoopprijs. Deze woningen worden tegelijkertijd verkocht met de starterwoningen in fase 7&8.
 • Keuzeavond 23 woningen
  In november organiseert de gemeente de keuzeavond voor de 19 starterwoningen in fase 7&8 en 4 luxe twee-onder-een-kapwoningen in fase 4. Aanmelden voor de keuzeavond is gedurende 3 weken mogelijk vanaf de bouwmarkt van 22 september.
 • Presentatie voorlopige informatie Waterwoningen fase 7&8
  De voorlopige informatie van de 19 Waterwoningen in fase 7&8 wordt op de bouwmarkt van 22 september verstrekt. In de informatiefolder worden impressies getoond en zijn de richtprijzen per categorie opgenomen. Momenteel vindt de aanbesteding van de bouw van deze woningen plaats, met een beoogde verkoop van de eerste woningen medio 2016.
 • Aanbod vrije kavels noordzijde de Broeckgouw
  De vrije kavels aan de noordrand van de Broeckgouw worden binnenkort in verkoop aangeboden. Via www.debroeckgouw.nl, de digitale nieuwsbrief en de lokale media worden kandidaat kopers geïnformeerd zodra de verkoopinformatie beschikbaar is. Tevens ontvangen de ingeschreven woningzoekenden een brief zodra de aanmeldingsperiode voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kap woning start. Op 22 september zal de informatie eveneens af te  halen zijn op de bouwmarkt. De keuzeavond wordt - onder voorbehoud - georganiseerd op 13 oktober 2015.
 • Ontwikkeling deelgebied Keetzijde
  In het vierde kwartaal van 2015 wordt een informatiemarkt voor deelgebied Keetzijde georganiseerd. In 2016 zullen hier 58 starterwoningen en vrije kavels in verkoop worden gebracht. Van dit bouwplan worden tijdens de informatiemarkt reeds enkele impressies en richtprijzen getoond en flyers uitgereikt.
 • Bouwen in eigen beheer
  Door de uitermate succesvolle verkoop van kavels aan de Meeuweplaat zijn er momenteel er geen GPO- kavels voor rijwoningen meer beschikbaar. Nieuwe uitgifte voor rijwoningen wordt pas voorzien bij de ontwikkeling van fase 9&10. Aan het Pinkewad is nog één kavel voor een 2^1-kap woning beschikbaar. Kijk hier direct voor het actuele aanbod.
Let op: binnenkort verandert het gemeentelijke verkoop- en toewijzingsbeleid. Alle ingeschreven woningzoekenden worden te zijner tijd aangeschreven om de gegevens te actualiseren. Alleen de verkoop van de op 22 september 2015 aangeboden woningen zal nog onder huidige regels georganiseerd worden!
 
Heeft u interesse in de ontwikkelingen in de Broeckgouw en overweegt u in de (nabije) toekomst een woning of kavel te kopen, schrijf u dan nu in als gemeentelijk woningzoekende! De voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op het inschrijfformulier. Dit formulier kan worden opgehaald en ingeleverd op het Stadskantoor van de Gemeente (W. v.d. Knoopdreef 1) en is hier te downloaden. Uiterlijk 11 september dient het inschrijfformulier, samen met de betaling van € 10,- inschrijfkosten te zijn ontvangen door de gemeente Edam-Volendam. 
 
Tip: meldt u aan voor de nieuwsbrief via www.debroeckgouw.nl of like de facebookpagina www.facebook.com/debroeckgouw en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Broeckgouw.
 

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond

Alle tien vrije kavels toegewezen tijdens keuzeavond
19/07/2018 - Op donderdag 19 juli vond in de PX de keuzeavond plaats voor tien vrije kavels aan de Noordrand van fase 9&10 in de Broeckgouw. Voor deze 10 luxe kavels, waar vrijstaande woningen en twe...
> lees meer

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10

Enorm veel belangstelling tijdens eerste bouwmarkt fase 9&10
17/07/2018 - Op dinsdagavond 17 juli 2018 waren enorm veel geïnteresseerden aanwezig op de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster van fase 9&10, het laatste grote deelplan van de Broeckgouw. De gemeente Edam...
> lees meer

Actualisatie toewijzingsbeleid

Actualisatie toewijzingsbeleid
16/07/2018 - Op donderdag 12 juli is door de gemeenteraad een actualisatie van het toewijzingsbeleid vastgesteld. Voor de verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels  op de Broeckgouw blijft de huidige woningzoekenlijs...
> lees meer

> Nieuwsarchief