Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst

Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst

15/01/2015 - De woningzoekendenlijst voor de Broeckgouw is, in aanloop naar de bouwmarkt in dit voorjaar, opengesteld van 19 januari tot en met 13 februari 2015.

In 2015 is een aantal ontwikkelingen gepland:
 • Bouwmarkt starterswoningen in fase 7&8; maart 2015
  Tijdens deze bouwmarkt worden de verkoopbrochures en VON- prijzen van circa 20 woningen gepresenteerd. Alle ingeschreven woningzoekenden worden hiervoor uitgenodigd.
 • Keuzeavond starterswoningen in fase 7&8
  In het voorjaar organiseert de gemeente de keuzeavond voor deze starterswoningen. Aanmelden voor de keuzeavond is mogelijk met het formulier dat tijdens de bouwmarkt beschikbaar wordt gesteld. 
 • Aanbod GPO- kavels
  In 2014 zijn er veel GPO- kavels verkocht. De bedoeling is om binnenkort  zowel luxe (2^1- kap) als starter kavels voor rijwoningen aan te bieden. Let op; er zijn al reservekandidaten op de keuzelijst opgenomen.
 • Aanbod vrije kavels
  Begin dit jaar wil de gemeente een nieuwe strook vrije kavels in ontwikkeling nemen, aan de noordzijde van de Broeckgouw.
 • Deelgebied Keetzijde
  Op dit moment wordt de haalbaarheid van een woningprogramma met veel starterwoningen in deelgebied Keetzijde onderzocht, om jonge startende gezinnen in Edam passend te kunnen huisvesten. De voortgang hiervan wordt in het eerste kwartaal aan de gemeenteraad gepresenteerd. Bij positieve besluitvorming ten aanzien van het aangepaste woningprogramma, volgt verkooppromotie in de tweede helft van 2015.
De verkoop van starterwoningen dit jaar vindt door veranderde wetgeving de laatste keer volgens huidige toewijzingsregels plaats. Daarbij komen ingezetenen met voorrang in aanmerking voor een woning of kavel in de Broeckgouw. Bovendien kan tot 1 juli 2015 gebruik gemaakt worden van een relatief gunstige NHG- financiering. Na 1 juli wordt deze NHG- grens aanzienlijk verlaagd.
 
Heeft u interesse in de ontwikkelingen in de Broeckgouw en overweegt u in de (nabije) toekomst een woning of kavel te kopen, schrijf u dan nu in als gemeentelijk woningzoekende! De voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op het inschrijfformulier. Dit formulier kan vanaf 19 januari worden opgehaald en ingeleverd op het Stadskantoor van de Gemeente (W. v.d. Knoopdreef 1) en is eventueel hier te downloaden. Uiterlijk 13 februari dient het inschrijfformulier, samen met de betaling van € 10,- inschrijfkosten te zijn ontvangen door de gemeente Edam-Volendam. 
 
Tip: meldt u aan voor de nieuwsbrief via www.debroeckgouw.nl of like de facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
 
 

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

Aanleg parkeerterrein Sportcampus ETB Sombroek

Aanleg parkeerterrein Sportcampus ETB Sombroek
20/12/2021 - Op dit moment wordt hard gewerkt aan het parkeerterrein van de Sportcampus ETB Sombroek en de Bouwgouw. Dit parkeerterrein met een capaciteit van 90 parkeerplaatsen bestaat uit een combinatie van grastegels en waterpasserende...
> lees meer

> Nieuwsarchief