Voortgang De Broeckgouw

Voortgang De Broeckgouw

16/05/2018 - Eind januari is aangegeven dat de gemeente Edam-Volendam onderzoek doet naar het tot stand brengen van haar duurzaamheidsambitie bij nieuwbouwprojecten. Voor de Broeckgouw zou dat concreet de aardgasvrije realisatie van nieuwbouwwoningen betekenen.

Aardgasvrij is inmiddels de norm voor de nieuwbouw van woningen, zoals u inmiddels wellicht bekend is. Alle nieuwbouwplannen worden dus zonder een aansluiting op het gasnet ontwikkeld. Dit geldt niet alleen voor zelfbouwkavels, maar ook voor de plannen die door de gemeente zelf of andere ontwikkelaars worden uitgewerkt. Meer achtergrondinformatie over aardgasvrije nieuwbouw treft u op de gemeentelijke website.

De afgelopen periode is in kaart gebracht op welke wijze deze ambitie in de Broeckgouw gerealiseerd zal worden. Binnenkort wordt dit breed gepresenteerd op een informatiemarkt, waarbij ondermeer uitleg wordt gegeven over de eigenschappen en verwachtingen. Kort na die toelichting volgen de eerste verkooppresentaties van kavels en woningen in fase 9&10 van de Broeckgouw.

Vanuit het projectbureau de Broeckgouw worden alle voorbereidingen getroffen om vóór de bouwvak nieuwe GPO- en vrije kavels te presenteren en daarvoor keuzeavonden te organiseren. Ook de bouwmarkt voor het eerste verkoopcluster in fase 9&10 is in voorbereiding. Zodra de technische uitwerking gereed is en het verkoopmateriaal is opgesteld, wordt u nader geïnformeerd en worden de ingeschreven woningzoekenden uitgenodigd voor deze bouwmarkt.

Tot slot wordt gewerkt aan een informatiemarkt, waarop een eerste impressie van tien seniorenwoningen in het koopsegment wordt gepresenteerd.

Wij verwachten u binnenkort concrete data te kunnen geven over de verschillende presentatiemomenten. Zodra wij dat kunnen communiceren, zullen wij u hierover direct informeren.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief