Vrije kavels toegewezen in de Broeckgouw

Vrije kavels toegewezen in de Broeckgouw

20/10/2015 - Op dinsdag 13 oktober jongstleden is de keuzeavond voor deze nieuwe vrije kavels georganiseerd in de AMVO. Na een korte uitleg en lotingsprocedure door de notaris, hebben alle 8 aanwezige kandidaten kunnen kiezen voor een kavel. 6 kavels voor een vrijstaande woning en 2 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning zijn daarmee toegewezen. Binnenkort starten de kopers met de ontwikkeling van hun eigen droomhuis.
 
De laatste vrije kavels zijn eerder in 2015 verkocht; aan de westrand langs het natuurpark en in fase 4. Inmiddels zijn de kopers daar gestart met de bouw van hun eigen woning. De gemeente Edam-Volendam heeft daardoor nu nieuwe kavels aan de noordrand, grenzend aan de historische dijkzone, beschikbaar kunnen stellen voor vrijstaande- of twee-onder-een-kapwoningen.
 
In een bouwstrook aan de noordzijde van fase 7&8, die loopt vanaf het natuurpark ter hoogte van het sluisje van Edam tot aan de centrale watergang, wordt plek geboden aan luxe kavels. Als koper kies je daarin, vanaf een minimale maat, zelf de kavelbreedte.
 
Planning
In de exploitatie van de Broeckgouw is rekening gehouden met een gefaseerde uitgifte van deze kavels in een periode van 3 jaar. Met het resultaat van 13 oktober kan dan ook gesproken worden van een ‘vliegende start’ van de verkoop.
 
Met het verkoopresultaat van deze 8 kavels én de grote interesse die blijkt voor de woningen die 22 september op de bouwmarkt gepresenteerd zijn, ziet de gemeente de ontwikkelingen in de Broeckgouw met het volste vertrouwen tegemoet.
 
De gemeente Edam-Volendam biedt de kavels, die na de keuzeavond nog beschikbaar zijn, nu conform het verkoopbeleid in vrije verkoop aan. De kavels op deze prachtige locatie zijn maar liefst ruim 30 meter diep en liggen met de tuinzijde aan de groene zone met zicht naar de historische dijk. Aan de voorzijde zijn de kavels gelegen aan de stijlvolle Ringlaan. Meer informatie is beschikbaar bij het projectbureau de Broeckgouw of te bekijken via deze link.

Opening Kindcentrum

Opening Kindcentrum
18/01/2023 - Afgelopen zaterdag was het feest op de Broeckgouw. Het kindcentrum werd officieel geopend. Wethouder Vincent Tuijp en Evert Karregat, voorzitter van CBW, deden een woordje en een aantal aanwezig kinderen mochten de linten doo...
> lees meer

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.

Feestelijk moment 18 huurappartementen ‘De Vooruitgang’.
01/11/2022 - Op 21 oktober 2022 heeft de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang plaatsgevonden. Gemeente Edam-Volendam heeft de 18 huurwoningen turn-key gebouwd voor de Voorui...
> lees meer

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors

Feestelijke momenten van Oostrand en de Hors
21/04/2022 - Woensdag 6 en woensdag 13 april vonden er feestelijke momenten voor deelplannen Oostrand en de Hors in de Broeckgouw plaats. In de Oostrand worden 32 appartementen en 5 grondgebonden woningen gebouwd, en in de Hors worden 24 ...
> lees meer

> Nieuwsarchief