de Broeckgouw
Nieuws over de Broeckgouw

Openstelling gemeentelijke woningzoekendenlijst


 
De woningzoekendenlijst voor de Broeckgouw wordt, in aanloop naar de bouwmarkt in september, opengesteld voor nieuwe inschrijvingen. Inschrijven is mogelijk van 17 augustus tot en met 11 september 2015. Woningzoekenden die ingeschreven staan op de gemeentelijke woningzoekendenlijst kunnen met voorrang deelnemen aan verkoopavonden voor een koopwoning of kavel in de Broeckgouw.
 
Voor dit jaar staan nog de volgende ontwikkelingen gepland voor de Broeckgouw:
  • Verkoop 19 starterwoningen fase 7&8
  • Verkoop 4 twee-onder-een-kap woningen
  • Keuzeavond 23 woningen
  • Presentatie voorlopige informatie Waterwoningen fase 7&8
  • Aanbod vrije kavels noordzijde de Broeckgouw
  • Ontwikkeling deelgebied Keetzijde
  • Bouwen in eigen beheer 
Voor een uitgebreide omschrijving van de hierboven vermelde ontwikkelingen lees hier verder.

Let op: binnenkort verandert het gemeentelijke verkoop- en toewijzingsbeleid. Alle ingeschreven woningzoekenden worden te zijner tijd aangeschreven om de gegevens te actualiseren. Alleen de verkoop van de op 22 september 2015 aangeboden woningen zal nog onder huidige regels georganiseerd worden!

Klik hier om direct het inschrijfformulier te downloaden. De voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op het inschrijfformulier.
 

Ruime GPO-kavel voor 2^1-kapwoning aan het Pinkewad in vrije verkoop


 
Aan het Pinkewad in fase 6 van de Broeckgouw is op dit moment nog 1 GPO-kavel in vrije verkoop beschikbaar. Het betreft een ruime kavel (nummer 633) voor een twee-onder-een-kapwoning. Deze kavel heeft een oppervlakte van 250 m2 en de verkoopprijs is € 199.000,- incl. BTW.
Droom jij ook van het ontwikkelen van je eigen woning? Dan heb je nu de kans om dit samen met je buren te gaan doen. Neem bij interesse in deze kavel aan het Pinkewad contact op met het projectbureau.

Klik hier voor het verkoopoverzicht van kavel 633.
 

Nog 1 woningtype 'Alexia' (2^1-kap) beschikbaar!


 
Van het woningtype 'Alexia' in fase 7&8 van de Broeckgouw is er nog 1 per direct beschikbaar. Dit betreft kavelnummer 56. Woningtype Alexia is een geschakelde, royale 2^1-kapwoning zonder garage en is aantrekkelijk geprijsd. De ligging is uniek; tegenover de vrije kavels en vlak aan het natuurpark.

HSB is in april 2015 reeds gestart met de bouw van deze woning. De V.O.N. prijs van de Alexia met kavelnummer 56 is: € 274.500,-.

Kijk hier voor meer informatie over woningtype ´Alexia´ of neem direct contact op met Projectbureau de Broeckgouw. 

 

Binnenkort in verkoop:
Nieuw aanbod vrije kavels en kavels voor een 2^1-kapwoning aan de noordrand


 
De bouwstrook voor vrije kavels aan de noordrand van de Broeckgouw wordt binnenkort in verkoop aangeboden. De kavels zijn gelegen aan de historische dijkzone, grenzend aan het Markermeer. Er zijn vrije kavels beschikbaar vanaf circa 350 m2 op deze unieke locatie. Via www.debroeckgouw.nl, de digitale nieuwsbrief en de lokale media worden kandidaat kopers geïnformeerd zodra de verkoopinformatie beschikbaar is. Tevens ontvangen de ingeschreven woningzoekenden een brief zodra de aanmeldingsperiode voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kap woning start. Op 22 september zal de informatie eveneens af te  halen zijn op de bouwmarkt. De keuzeavond wordt - onder voorbehoud - georganiseerd op 13 oktober 2015.


Afgelopen half jaar 3 vrije kavels verkocht

Enige maanden geleden is aan de Blauwe Slenk in fase 4 vrije kavel met nummer 409 verkocht. Hier wordt binnenkort gestart met de bouw van een fantastische woning. Vrije kavel 86 aan de Nieuwedieplaan is onlangs verkocht. De kopers zijn momenteel bezig met de laatste voorbereidingen voor het bouwen van deze laatste vrijstaande woning gelegen aan het natuurpark. Kavelnummer 401 aan de Blauwe Slenk, de momenteel laatste beschikbare vrije kavel, is inmiddels in optie genomen.
 

Update Broeckgouw

De gemeente Edam-Volendam is in de zomer van 2015 gestart met aanbesteding voor de bouw van de woningen in deelgebied Keetzijde en 19 'Waterwoningen' in fase 7&8, zodat deze begin 2016 in verkoop gepresenteerd kunnen worden. Daarnaast is de aanbesteding voor de architecten voor fase 9&10 gestart.

De vergunning voor de GPO-woningen aan de Meeuweplaat is onlangs verleend. Naar verwachting wordt in het laatste kwartaal van 2015 gestart met de bouw van de eerste 8 woningen aan de Meeuweplaat.


de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden