de Broeckgouw
Sluitingstermijn keuzeavond 3 november

Keuzeavond 3 november; meld je nu aan!


Wil je in aanmerking komen voor één van de 19 starterswoningen in fase 7&8 of één van de 4 twee-onder-een-kapwoningen 'Michelle' in fase 4 van de Broeckgouw? Meld je dan uiterlijk dinsdag 13 oktober 2015 aan! Downoald hier het aanmeldingsformulier.
 

Verkoop 19 starterswoningen in fase 7&8

 
Kijk hier voor de verkoopinformatie van de 19 starterswoningen in cluster 5 van fase 7&8.
Dit zijn de laatste 19 woningen in fase 7&8 die voorlopig binnen dit prijssegment vallen.
 

Verkoop 4 luxe 2^1-kapwoningen in fase 4

De verkoopinformatie van de 4 luxe twee-onder-een-kapwoningen van het type ‘Michelle’ in fase 4 vind je hier. Afgelopen voorjaar zijn reeds 5 eerder verkochte woningen van het type Michelle aan de Wieringenlaan opgeleverd. Hier kun je zien dat er diverse uitbreidingsmogelijkheden en opties benut zijn.
 

Informatiemarkt deelplan Keetzijde

Op donderdag 22 oktober 2015 organiseert de gemeente Edam-Volendam een informatiemarkt voor het plandeel Keetzijde in fase 5 van de Broeckgouw. Tijdens de informatiemarkt worden voor het eerst de voorlopige ontwerpen, impressies en richtprijzen van de woningen van de wijk Keetzijde gepresenteerd. Tevens staan onze medewerkers voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u kunt de informatiebrochures afhalen. Ook is de maquette van de wijk te bekijken.

Bent u nieuwsgierig naar de plannen van de Keetzijde? Kom dan langs op donderdag 22 oktober aanstaande tussen 18:00 en 20:00 uur in De Singel in Edam, Burgemeester Versteeghsingel 5b, 1135 VT in Edam. Graag tot dan!


Stichting SIR-55 inventariseert interesse voor GPO- seniorenwoningen in de Broeckgouw
 


Voorbeeldverkaveling met 9 woningen (dit geeft slechts een impressie van de mogelijkheden)

In de nieuwbouwwijk de Broeckgouw wordt niet alléén voor starters passende huisvesting gerealiseerd. Er is ook een prachtige plek beschikbaar gesteld om seniorenwoningen te kunnen realiseren. Momenteel is de stichting SIR-55 bezig met het bijeen brengen van kandidaten voor seniorenwoningen op een te realiseren ‘wooneiland’ in fase 7&8 van de Broeckgouw. Hier wordt plek geboden aan 9 of 10 levensloopbestendige woningen.
 
De stichting SIR-55 ondersteunt medioren en senioren bij de realisatie van hun eigen specifieke woonwensen en heeft het initiatief genomen om een locatie in de Broeckgouw een invulling te geven in de vorm van een GPO- ontwikkeling (Gezamenlijk Particulier Opdrachtgeverschap).
 
Op 26 oktober 2015 organiseert de stichting een derde en laatste informatiebijeenkomst. Mocht u hierin interesse hebben, kunt u contact opnemen met de stichting via info@sir-55.nl of via 06-41210128. SIR-55 nodigt aangemelde kandidaten uit met locatie en tijdstip van de bijeenkomst.


Duurzaamheidsysteem basisschool de Blokwhere officieel in gebruik genomen

Tijdens de zomervakantie van 2015 is bij basisschool de Blokwhere in de Broeckgouw een duurzaamheidsysteem aangelegd. In dit netwerk, dat in het naastgelegen grasveld is aangebracht, wordt warmte “geoogst”. Dit zorgt ervoor dat de school in de winter wordt voorzien warmte. Overigens kan met de installatie in de zomer worden gekoeld.
 
Op vrijdag 9 oktober 2015 werd - op de landelijke Dag van de Duurzaamheid - de officiële ingebruikname van dit duurzaamheidsysteem gevierd op basisschool de Blokwhere. Wethouders Marisa Kes en Gina Kroon-Sombroek lazen de leerlingen van groep 5 en 6 voor uit het Boek van de Duurzaamheid ‘Kapsones’, geschreven door Laurentien van Oranje & Jan Terlouw. Daarna sprak Hans van Rooijen, uitvoerend bestuurder van Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV), tot de kinderen en overige aanwezigen. De beide Wethouders draaiden aansluitend symbolisch de gaskraan van de school dicht. De dag kreeg een extra feestelijk tintje, omdat tevens werd gevierd dat meester Vincent, directeur van de Blokwhere, 40 jaar in het onderwijs werkt.
 
Bekijk hier de foto’s van de feestelijke dag.
 
Meer informatie over het duurzaamheidsysteem vindt u in dit artikel.


Ruime GPO-kavel voor 2^1-kapwoning aan het Pinkewad in vrije verkoop

Aan het Pinkewad in fase 6 van de Broeckgouw is op dit moment nog 1 GPO-kavel in vrije verkoop beschikbaar. Het betreft een ruime kavel (nummer 633) voor een twee-onder-een-kapwoning. Deze kavel heeft een oppervlakte van 250 m2 en de verkoopprijs is € 199.000,- incl. BTW. Het naastgelegen kavel 632 is reeds in optie, waardoor snel gestart kan worden met het ontwikkelen van de eigen woning!

Droom jij ook van het ontwikkelen van je eigen woning? Dan heb je nu de kans om dit samen met je buren te gaan doen. Voor interesse of vragen over deze kavel aan het Pinkewad kun je contact opnemen met het projectbureau.

Klik hier voor het verkoopoverzicht van kavel 633.
de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden