de Broeckgouw
Goed nieuws over de Broeckgouw

Succesvolle keuzeavond 19 starterswoningen fase 7&8

Op dinsdagavond 3 november vond de keuzeavond plaats voor alweer de laatste 19 starterswoningen in fase 7&8 van de Broeckgouw. Ruim 50 kandidaat kopers waren aanwezig, in de hoop hun voorkeurswoning te kunnen kiezen. Tijdens de avond zijn maar liefst 18 van de 19 woningen direct toegewezen. De laatste beschikbare woning (type Mabel, bouwnummer 80) is de dag daarna in optie genomen.

De gemeente Edam-Volendam feliciteert alle kopers en wenst hen veel succes en plezier toe met hun gekozen woning!

Lees hier het volledige nieuwsbericht en bekijk de foto's  van de keuzeavond >>>
 

Feestelijke start bouw 23 woningen fase 7&8

Op vrijdag 30 oktober werd de start bouw van 23 starterswoningen in fase 7&8 op feestelijke wijze gevierd. Om 16.00 uur was een groot aantal toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden aanwezig om dit bijzondere moment met elkaar te vieren. Wethouder Marisa Kes en André Vos, directeur van HSB, spraken een woordje tot de aanwezigen. Daarna werden de toekomstige bewoners uitgenodigd om hun persoonlijke gelukswens op de 1e paal te schrijven, die deze week is geslagen. Nadat iedereen zijn of haar gelukswens had opgeschreven is een toost uitgebracht bij Eusie’s Poolbar en hebben de nieuwe buren kennis met elkaar kunnen maken.

Bekijk hier de foto’s van het evenement.
 

Vrije kavels aan de Noordrand in vrije verkoop


Aan de noordrand in de Broeckgouw is een vrije kavel voor een 2^1-kapwoning in optie genomen (kavelnummer 152, 11 meter breed). Dit betekent dat de aansluitende kavel, nummer 153, daarmee als kavel voor een 2^1-kap woning beschikbaar is. Op deze kavel kan samen met de buren snel gestart kan worden met het ontwikkelen van de eigen woning. Daarnaast is er een tussenkavel beschikbaar gekomen. Dit betreft kavelnummer 148 en is 12 meter breed. De kavelprijs voor deze kavel is € 289.000,- V.O.N.

Lijkt het jou geweldig om je eigen woning te ontwikkelen? Dan heb je binnen dit traject de mogelijkheid om dit - eventueel samen met je buren - te gaan doen. Als koper kies je, vanaf een minimale maat, aan de noordrand zelf de kavelbreedte.

Voor interesse of vragen over deze vrije kavels aan de noordrand kun je contact opnemen met het projectbureau. Kijk hier voor meer informatie.
 

Eerste laadpaal in de Broeckgouw geplaatst


Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen neemt steeds meer toe. Om aan de vraag naar laadvoorzieningen tegemoet te komen, heeft de gemeente Edam-Volendam reeds een aantal laadpalen in de openbare ruimte van de gemeente geplaatst.

Recent is aan de Tabbe de eerste laadpaal in de nieuwbouwwijk de Broeckgouw geplaatst. Naast de laadpaal zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd voor het laden van elektrische auto’s. Iedereen die een elektrische auto heeft en is aangewezen op het opladen van de auto in de openbare ruimte kan gebruik maken van deze openbare voorziening.

Voor de nog te realiseren fases in de Broeckgouw is bovendien rekening gehouden met aanvullende voorzieningen voor elektrische auto’s.
 

Centrum voor Jeugd en Gezin geopend in de Broeckgouw

Op donderdagmiddag 5 november is het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin Edam-Volendam officieel geopend door wethouder Gina Kroon-Sombroek en CDA Tweede Kamerlid Mona Keijzer. Bij het CJG kunnen ouders en verzorgers terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijdscategorieën. Binnenkort wordt speciaal voor de buren en omwonenden nog een open dag georganiseerd. Het CJG is gevestigd aan de Wieringenlaan 1a in de Broeckgouw (naast de Vomar).de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden