de Broeckgouw
Beschikbare woningen en kavels in de Broeckgouw

Nog 1 woning 'Michelle' beschikbaar!

Woningtype Michelle is een prachtige en riante twee-onder-één-kapwoning aan de Wieringenlaan. In deze straat zijn eerder dit jaar reeds 5 woningen van dit ontwerp opgeleverd (zie foto). Aan deze opgeleverde woningen is te zien dat er veel verschillende uitbreidingsopties mogelijk zijn. Als koper voer je overleg met de aannemer over de eventuele aanvullende wensen. Door de gunstige ligging met diepe tuin op het westen is sprake van een heerlijke middag- en avondzon in de achtertuin.

Inmiddels zijn 3 van de 4 te koop staande woningen van het type 'Michelle' toegewezen! Dit betekent dat alleen kavel 418 nog beschikbaar is voor verkoop. Deze woning beschikt standaard over een kaveloppervlakte van maar liefst 315 m2 met een VON- prijs van € 434.000. Er kan echter ook gekozen worden voor de variant waarbij deze woning gelijk is aan Michelle 415 met een vergelijkbare kaveloppervlakte en VON- prijs van circa € 409.000.

Heb je interesse in deze riante woning of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Projectbureau de Broeckgouw via broeckgouw@edam-volendam.nl of met een van de makelaars Steur Makelaars of nemassdeboer makelaardij.

Kijk hier voor direct meer informatie over de laatst beschikbare Michelle.

 

Vrije kavels Noordrand

Aan de noordrand van de Broeckgouw zijn vrije kavels beschikbaar in vrije verkoop. Deze kavels liggen met de tuinzijde aan de groene dijkzone met uitzicht op de historische Zeedijk. Aan de voorzijde zijn de kavels gelegen aan de stijlvolle ringlaan. De breedte van een kavel kun je zelf kiezen. Er worden zowel individuele kavels als twee-onder-een-kapkavels aangeboden.
 
Op dit moment zijn per direct beschikbaar:
  • Kavel 148 voor een vrijstaande woning (12 meter breed, € 289.000,- incl. BTW).
  • Kavel 153 voor een twee-onder-een-kapwoning (breedte vrij te kiezen). Hier kunt u samen met uw buren die reeds hebben gekozen voor kavel 152 uw droomhuis (laten) bouwen.
  • Kavel 170 voor een vrijstaande- of twee-onder-een-kapwoning (breedte vrij te kiezen).
De kavels in bouwstrook 1 worden aansluitend op elkaar uitgegeven. Wanneer je interesse hebt in een vrije kavel op een plaats in Bouwstrook 1 die niet direct aansluit op de reeds verkochte kavels, maak dan je interesse dan kenbaar aan het projectbureau de Broeckgouw.
 
Prijsindicatie
De prijs per m2 voor een kavel bedraagt €786,50, incl. BTW (circa € 24.090,- per strekkende meter bouwstrook).
 
Kavel vrijstaande woning  vanaf 368 m2 vanaf € 289.000,- incl. BTW
Kavel twee-onder-een-kapwoning vanaf 322 m2 vanaf € 252.500,- incl. BTW

Interesse?
Ben je enthousiast en wil je meer weten over de mogelijkheden en/of het beschikbare aanbod? Neem dan contact op met projectbureau de Broeckgouw (0299 - 398 398 of broeckgouw@edam-volendam.nl).
 
Meer verkoopinformatie over de vrije kavels Noordrand vind je hier.
 


Ruime GPO-kavels voor 2^1-kapwoning aan het Pinkewad in vrije verkoop

Aan het Pinkewad in fase 6 van de Broeckgouw zijn GPO-kavels in vrije verkoop beschikbaar. Het betreft ruime kavels waarop een twee-onder-een-kapwoning gerealiseerd mag worden. De kavels hebben een oppervlakte van circa 250 m2 en de verkoopprijs ligt tussen de € 199.000,- en € 201.000,- incl. BTW.

Droom jij ook van het ontwikkelen van je eigen royale woning? Dan heb je nu de kans om dit samen met je buren te gaan doen. Een ontwikkeling kan al starten zodra er 2 kopers zijn. Voor interesse of vragen over deze kavels aan het Pinkewad kun je contact opnemen met het projectbureau.

Klik hier voor het verkoopoverzicht van de GPO-kavels aan het Pinkewad.

 

Start bouw afgekondigd voor 19 woningen in fase 7&8

Het college van B&W heeft besloten de bouw af te kondigen voor de laatste 19 starterswoningen in fase 7&8 van de Broeckgouw. Tijdens de keuzeavond van 3 november jl. werden direct 18 van de 19 woningen verkocht en de laatste woning de dag erna. Inmiddels is de startbrief aan HSB Bouw verstrekt.

In mei 2016 start naar verwachting de officiële bouw. Voor de toekomstige bewoners en overige genodigden wordt dan tevens een feestelijke moment georganiseerd om dit met elkaar te vieren. Het college van B&W is zeer verheugd dat de bouw - zoals gepland - in het voorjaar van 2016 kan starten en wenst HSB veel succes toe met het bouwen van deze woningen!Actualisatie toewijzingsbeleid kavels en woningen

In vervolg op de nieuwe Huisvestingswet die per 1 juli 2015 in werking is getreden heeft de Raad op 29 oktober 2015 ingestemd met het raadsvoorstel om het verkoop- en toewijzingsbeleid te actualiseren.

Een aantal wijzigingen zijn:
  • Het vervallen van de vestigingsbepalingen.
  • Het toepassen van 2 categorieën woningzoekenden: 'Koopstarter' en 'Gevestigde' (doorstromer).
  • Iedere 5e starterwoning middels loting aan een doorstromer beschikbaar te stellen.
  • Het 'startersegment' te definiëren o.b.v. een VON-prijswaarde van een woning van € 275.000,- en een kavelprijs van € 150.000,- voor een kavel waarop een woning in eigen beheer kan worden gebouwd.
  • Een (vrijwel) permanente openstelling voor inschrijving op de gemeentelijke woningzoekendenlijst en daarbij met peildata voor de keuzeavonden te werken.
Raadpleeg voor een overzicht van alle wijzigingen in het verkoop- en toewijzingsbeleid met toelichting het raadsvoorstel.

Begin 2016 gaat gemeente Edam-Volendam de woningzoekendenlijst acualiseren. Dit betekent dat alle ingeschreven woningzoekenden een brief ontvangen waarin aangegeven dient te worden of je nog geïnteresseerd bent in een nieuwbouwwoning of kavel in de Broeckgouw. Na de actualisatie wordt de woningzoekendelijkst (met uitzondering van een periode voor een keuzeavond) permanent opengesteld.


de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden