de Broeckgouw
Nieuws over de Broeckgouw

Informatiebijeenkomst zelbouw seniorenwoningen
in de Broeckgouw

Op maandag 22 februari organiseert 'Samen bouwen .in’ in samenwerking met Rabobank Waterland en Omstreken een informatiebijeenkomst voor het gezamenlijk ontwikkelen van seniorenwoningen in de Broeckgouw. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur in het Rabobank kantoor aan de C. van Abkoudestraat 1 in Volendam.

Op een prachtige locatie op een 'wooneiland' aan de noordrand van de Broeckgouw stelt de gemeente Edam-Volendam ruimte beschikbaar voor de ontwikkeling van seniorenwoningen. De ontwikkeling van deze woningen vindt plaats middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarbij professionele begeleiding wordt geboden. Kijk hier voor meer informatie.


Nog 2 GPO-kavels voor een 2^1-kapwoning
aan het Pinkewad beschikbaar

In de Broeckgouw is inmiddels een aantal prachtige GPO-projecten gerealiseerd, zoals aan de Wieringenlaan, het Robbezand en het Pinkewad. Aan de Meeuweplaat is eind vorig jaar gestart met de bouw van de eerste 8 GPO-woningen.
 
De gemeente Edam-Volendam heeft eerder 4 luxe GPO-kavels aan het Pinkewad in verkoop aangeboden waar kopers zelf - samen met de toekomstige buren - twee-onder-een-kap woningen kunnen realiseren. De eerste 2 kavels zijn inmiddels in optie genomen. Op dit moment zijn er nog twee kavels aan het Pinkewad beschikbaar in vrije verkoop (kavelnummers 634 en 635). Het betreffen ruime kavels met de achtertuin op het zuiden, gelegen in een rustige woonstraat. 

-       Kavel 634 heeft een oppervlakte van 250 m2 en de VON- prijs is € 199.000,- incl. BTW.
-       Kavel 635 heeft een oppervlakte van 252 m2 en de VON- prijs is € 201.000,- incl. BTW.
 
Droom jij ook van het ontwikkelen van je eigen woning? Dan heb je nu de kans om dit samen met je buren te gaan doen. Neem bij interesse in een van deze kavels aan het Pinkewad contact op met het projectbureau.

Kijk hier voor de uitgebreide verkoopinformatie.
 


Vrije kavels Noordrand

Aan de noordrand van de Broeckgouw zijn luxe kavels beschikbaar in vrije verkoop. Deze kavels liggen met de tuinzijde aan de groene dijkzone met uitzicht op de historische Zeedijk. Aan de voorzijde zijn de kavels gelegen aan de stijlvolle ringlaan. De breedte van een kavel kun je zelf kiezen. Er worden zowel individuele kavels als twee-onder-een-kapkavels aangeboden. De eerste 8 kavels zijn recent verkocht en volop in ontwikkeling.
 
Op dit moment zijn de volgende kavels in verkoop beschikbaar:
  • Kavel 148 voor een vrijstaande woning (12 meter breed, € 289.000,- incl. BTW). Deze kavel heeft een prachtig zicht richting het sluisje van Edam.
  • Kavel 153 voor een twee-onder-een-kapwoning (breedte vrij te kiezen). Hier kunt u samen met uw buren )kavel 152 is reeds in optie) uw droomhuis (laten) bouwen.
  • Kavel 170 voor een vrijstaande- of twee-onder-een-kapwoning, op een prachtige hoeklocatie (breedte vrij te kiezen).
De kavels in bouwstrook 1 worden aansluitend op elkaar uitgegeven. Wanneer je interesse hebt in een vrije kavel op een plaats in Bouwstrook 1 die niet direct aansluit op de reeds verkochte kavels, maak dan je interesse dan kenbaar aan het projectbureau de Broeckgouw.
 
Prijsindicatie
De prijs per m2 voor een kavel bedraagt €786,50, incl. BTW (circa € 24.090,- per strekkende meter bouwstrook).
 
Kavel vrijstaande woning  vanaf 368 m2 vanaf € 289.000,- incl. BTW
Kavel twee-onder-een-kapwoning vanaf 322 m2 vanaf € 252.500,- incl. BTW

Interesse?
Ben je enthousiast en wil je meer weten over de mogelijkheden en/of het beschikbare aanbod? Neem dan contact op met projectbureau de Broeckgouw (0299 - 398 398 of broeckgouw@edam-volendam.nl).
 
Meer verkoopinformatie over de vrije kavels Noordrand vind je hier.

 

Alle woningen 'Michelle' verkocht


De gemeente Edam-Volendam is verheugd te kunnen meedelen dat de 4 luxe twee-onder-een-kapwoningen type 'Michelle' aan de Wieringenlaan allemaal zijn verkocht. De aannemer heeft opdracht gekregen te starten met de voorbereiding van de bouw. Wij feliciteren de kopers en wensen ze veel plezier toe met de indeling en ontwikkeling van hun woning.

 

Actualisatie woningzoekendenlijst


Sta je ingeschreven op de woningzoekendenlijst van gemeente Edam-Volendam? Dan ontvang je binnenkort een brief waarin we je informeren wat er recent is gewijzigd aan het verkoop- en toewijzingsbeleid. Tevens vragen wij dan of je nog geïnteresseerd bent in een nieuwbouwwoning in de Broeckgouw, Keetzijde of eventuele toekomstige nieuwbouwprojecten. Dit kun je na ontvangst van de brief aangeven middels het formulier dat wordt meegestuurd.

Na de actualisatie wordt de woningzoekendenlijst doorlopend opengesteld, met uitzondering van de aanmeldingsperiodes tussen een bouwmarkt en opvolgende keuzeavond. Vanaf dat moment, naar verwachting per april, kunnen geïnteresseerde woningzoekenden zich inschrijven bij de gemeente.


de Broeckgouw
broeckgouw@edam-volendam.nl Gemeente Edam Volendam
Bekijk online versie  |  Afmelden